Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

YOGA - ett sätt att vara

Yoga betyder att förena kropp och själ. Att komma i balans. Det finns givetvis många sätt såsom att spela golf,simma,promenera med hunden eller kanske dansa eller gå på gym.


Av Charlotta Östing, leg.naprapat, akupunktör och Naam-yogalärare. tlf 617 22 00 31

Det de har gemensamt är att vi rör på oss tills vi glömmer oss själva och bara är här och nu för att efteråt känna oss avslappnade och tillfreds.

Alla är vi olika och tycker om olika saker men jag vågar påstå att det finns möjlighet för alla att hitta sin typ av yoga.

Det sägs att det finns lika många former av yoga som det finns människor. Själv gör jag olika typer av yoga för olika lärare-trots att jag är lärare själv. Det får mig att känna mig omhändertagen och inspirerad till fler rörelsekombinationer än när jag tränar ensam.

Yoga kan vara en väg ut ur smärta
Jag har kommit in i en rutin där jag yogar varje dag med glädje utan att låta något komma emellan. Det fungerar bättre än smärtstillande medicin.
I Indien använder man yoga som terapi på Ayurvediska sjukhus-på samma sätt som vi använder oss av sjukgymnastik som rehabilitering på våra sjukhus.


 

Skillnaden är att yoga har femtusenåriga rötter och är ursprungligen menad åt tonåriga pojkar för att de skulle kunna meditera avslappnat.
Framhärdar man med sin yoga kommer man antagligen att vilja prova att meditera så småningom.
För yoga kan ta hand om själen också.

Det finns vetenskapliga studier som visar att meditation ändrar hjärnvågorna. Lika uppfriskande som det är för kroppen med en morgondusch- lika uppiggande är det för hjärnan att få sin morgon meditation!
Själv mediterar jag genom att sjunga mantran (antika böner) som består av ljud som är helande för hjärnan och därmed för centrala nervsystemet och hormonbalansen.

Lägger man sedan till andningsövningar, rörelser, stretching och mudras(handställningar) så gör man Naam-yoga (ordets yoga) den yoga som jag själv undervisar i på torsdagar 19.30-21.00 i Aloha pueblo,casa 106.

Välkommen att prova-det är enkelt och viktigast av allt-det är roligt!!!
 Charlotta Östing
Charlotta Östing