Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

Le Discret - självklart val vid luncher och middagar

Med sitt utmärkta läge mitt i golfdalen i Nueva Andalucia, har Le Discret som restaurangen vid Los Naranjos Country Club numera heter, länge varit ett självklart val för både luncher och middagar.


När fransmannen Philippe som ursprungligen kommer från Paris, tog över restaurangen för drygt ett år sedan, hade stället varit stängt under en period och var i starkt behov av en förnyelse. Den första åtgärden var att genomföra en uppfräschning av lokalen, en ny look, modernt och rent med ett färgschema i vitt, rött och turkos.

Philippe är en energisk och generös värd som har haft närmare 20 restauranger under en framgångsrik karriär i restaurangbranschen. I hans kök arbetar fem kockar, inte nödvändigtvis samtidigt, men var  och en har sin specialité. Den dagliga preppen av maten är minituös, alltid med färska råvaror och ingredienser. Ett undantag är måndagar då färsk fisk inte garanteras, säger Philippe, eftersom de lokala fiskarna inte går ut till havs på söndagar.

Välj kanske hellre en god köttbit eller något annat gott från sommarens a la carte menyn med många inbjudande smakupplevelser. Vi provade till förrätt pilgrimsmusslor med sparris och en sallad med apelsin och Confit de Canard, fräscht och gott. Som huvudrätt valde vi en helt suverän Bouillabaisse, sällan får man så mycket fin fisk på en och samma tallrik. Den andra huvudrätten var en klassisk “steak tartare”, som experten Philippe preparerade vid bordet efter konstens alla regler, serverade med “frites” och en liten sallad till. Utsökta rätter båda två. En choklad fondant och en rabarber kompott avslutade den utsökta middagen.

Ett stort plus för Le Discret är deras meny för 15 euro som serveras både till lunch och middag. På denna meny finns att välja på 5 förrätter, 4 huvudrätter, 5 desserter och ett glas vin eller vatten ingår. Det behöver alltså inte kosta skjortan att njuta av en härlig måltid på en mycket trivsam restaurang.

Lunch serveras mellan 13 och 15, middag från kl. 19 utom söndagar då det är stängt.

A bientot, hälsar Philippe och hans team.