Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

Månadens vintips

Capuchina Vieja 2010, 14,5 procent
Capuchina Vieja 2010, 14,5 procent
Den här månaden tipsar vi om några klassiska röda från Rioja, ett mousserande vitt vin från provinsen Málaga samt ett rött vin från Bodega Capuchina norr om Antequera.


Av Ola Josefsson

Rioja Pata Negra, Reserva 2010
Från Marques de Carrion Labastida som har producerat vin sedan 1875. När spanjorer säger att något är ”Pata Negra” så menar de att det är det bästa av det bästa. Vinet fick guld vid den erkända vintävlingen Bacchus. Rioja Pata Negra består av Tempranillo, Garnacha, Mazuelo och Graciano. En blandning som vi känner igen från ansedda Muga viner.  Rubinfärgad, doft av röda mogna frukter, kakao och kaffe. Smaken är elegant, ”rund”, och ligger skönt i munnen, vanilj med en sensationell kryddig eftersmak. 24 månader i ekfat. Pris: 7,35 euro.

Ramón Bilbao, Reserva 2010
Från den kända vinproducenten som startade i Haro 1924. Gjort på Tempranillo till 90 procent och blandats upp med Graciano och Mazuelo. 20 månader på fat och 20 månader på flaska innan det säljs. Ett klassiskt Rioja-vin, fyllig, rejäl smak. Körsbärsfärgat, en komplext smak av mörka bär, kakao och kaffe. Tanninrikt med fin fatkaraktär. Pris: 11,70 euro.


 
Ramón Bilbao, Reserva 2010
Ramón Bilbao, Reserva 2010
Florestel, 11 procent
Florestel, 11 procent

Florestel, 11 procent 
Ett mousserande torrt vin som är gjort på moscatel-druvan Alejandria. Framställt vid Bodegas Quitapenas som ligger på Carretera de Guadalmar 2 i Málaga. Vinhuset startade sin verksamhet 1880. Florestel Moscatel Espumoso Seco ska drickas väl kyld, 4 till 6 grader. Doft av fläder, äpple och frukter. Ett behagligt, lättdrucket mousserande torrt vin, friskt, fruktigt med ihållande bubblor. Framställt enligt Charmat-metoden i rostfritt stål, jästen filtreras bort och vinet tappas på flaska. Passar utmärkt som aperitif, till fisk- eller skaldjursrätter eller till efterrätt med frukter. På Carrefours vinavdelning kostar det 9,45 euro.

Capuchina Vieja 2010, 14,5 procent
Ett mycket trevligt rött vin från provinsen Málaga. Bodega Capuchina ligger vid foten av berget Sierra de la Camorra norr om Antequera. I naturen växer timjan, rosmarin och vildoliv. Vinet är framställt på den franska druvan Cabernet franc och Syrah, skördade i augusti 2010. Har legat tolv månader på franska och amerikanska fat. Det är ett hantverk med utvalda druvor. Intensiv körsbärsfärg. En doft av mogna röda bär, sylt och ekfatskaraktär. Smakrik och ihållande, tanninrikt. Rekommenderar dekantering.
I vinbutiken La Gusta Vieja på calle Marbella 6 i Fuengirola kostar det 17,95 euro.
 Rioja Pata Negra, Reserva 2010
Rioja Pata Negra, Reserva 2010