Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

Ett prat med kökschef Edmunds

D-Wine har sedan en tid tillbaka ett för svenskar och skandinaver välkänt namn bakom spisen, nämligen Edmunds Cicans. Denne unge energiske man, ursprungligen från Lettland, har nu bott i Spanien i 11 år.


Efter avslutade studier i Riga, arbetade han på stans bästa krogar och lärde sig klassisk matlagning. Idag efter 17 år som chef gillar Edmunds att sätta modern tvist på klassiska rätter. Han menar att här på Solkusten äter många ute flera gånger i veckan och då krävs en speciell touch för att bibehålla matgästernas uppmärksamhet.

Han påpekar också att kvalitetskontrollen på råvaror är mycket viktig. Transporten av frukt o grönt är oerhört viktig för att de ska behålla sin kvalité, standarden är super viktig och det kan ibland vara svårt.

De flesta grönsakerna kommer från Almeria-området medans citrusfrukter ska vara från Malaga, de har den bästa smaken. Edmunds använder mycket tonfisk och den kommer pinfärsk direkt från Barbate, Cadiz. Han gör tartar, tataki, som stek och inom kort även kallrökt. I mitten av juni tas en ny, lättare sommarmeny i bruk och en dagens lunch serveras under veckodagar för endast 8.90 euro.

D-Wine är för riktiga vinkännare en unik skattkammare. Här finns ett urval av viner sällan skådat, ett verkligt imponerande urval. Deras sommeliers söker ständigt i hela landet efter det absolut bästa. Och även om du tittar in på bara ett glas vin, har du möjlighet att välja mellan ett 20-tal olika vinsorter.

D-Wine ligger på sträckan mellan San Pedro och Puerto Banus på strandsidan av huvudvägen. Viktigt att veta är att man måste ta avfarten redan i rondellen vid Las Petunias för att komma direkt till Centro Comercial Azalea.

d-winecollection.com