Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

Nytt pass redan på Arlanda

TVÅ FLUGOR I EN SMÄLL! Utan pass kommer man inte långt den saken är klar.


Av Anders Rosell, chefredaktör & formgivare

I början av augusti i år är tiden ute för mitt pass och av en händelse stod en resa till Stockholm på agendan redan i maj. Varför inte slå två flugor i en smäll och fixa nytt medan jag ändå var på plats i Svedala.

Att behöva ta sig till fram och tillbaka till Madrid verkade både dyrt och slöseri med tid? Innan Sverige-resan togs en kontakt med Polisen om VAR i Stockholm ett nytt pass skulle kunna bli verklighet. Och svaret kom snabbt:

”Det kan du lätt få ordnat medan du befinner dig på Arlanda. Ta bussen som stannar utanför någon av terminalerna, de heter antingen Alfa eller Beta. Bussen tar dig förbi Polis- och tullmyndigheten. Ta hissen upp till 4:e våningen och där hittar du passexpedtionen. Beställ tid innan du kommer. Expeditionen är öppen till kl 22.00”.

Men du så smidigt, tänkte jag! Så får det bli – och precis så enkelt visade det sig vara. Kostnaden för att få passet förnyat kostade 350 kronor. Efter färdigställande skickades det till ambassaden i Madrid för vidare befordran till konsultatet i Málaga, där jag sedan hämtade det! 16 Euro kostade det att lösa ut det.

Bra, eller hur!?