Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

Ökad livskvalité på äldre dar

Kiropraktisk vård är länkat till bättre balans och därigenom nedsatt risk för att ramla, säger Dr Mark Lane på Marbella Chiropractic.


Av Dr Mark Lane, medlem i spanska kiropraktiker föreningen med klinik i Guadalminas köpcenter, strax utanför San Pedro. www.marbellachiropratic.com

Studier har visat att  äldre som får behandling hos en kiropraktor, är betydligt mer aktiva, äter mindre värktabletter och har en klart förbättrad livskvalitet.

Stelhet i nacken gör att det blir svårare att backa bilen med bilbältet på. Stelhet och smärta i ryggen eller i höfterna blir allt tydligare och det blir allt jobbigare för varje år att köra gräsklipparen.

Att det inte går att behandla ålderskrämpor är en gammal myt. Många som kommit upp i åren går alldeles i onödan med besvär som kiropraktorn skulle kunna hjälpa till med. Man säger att den och den leden är utsliten och att man får lära sig att leva med det. Man tar det för givet eller en doktor säger att så är det. Men så är det inte alltid.

En stor orsak bakom den gradvis försämrade koordinationsförmågan är nervsystemets minskade funktion. Genom regelbunden kiropraktisk vård, fortsätter centrala nervsystemet att skicka ut rätt meddelande till hjärnan så att människan bibehåller sin balansförmåga och kroppskänsla, menar Dr Mark.

Dålig balans är orsak till många olycksfall med benbrott och många andra skador som följd. När leder och nerver fungerar bra, förbättras även balansen. Bra balans är därför oerhört viktigt när man blir äldre. Allt fler söker kiropraktorn när de redan har fått ont i sin kropp. De vet att en kiropraktor kan hjälpa till på ett snabbt och effektivt sätt och utan biverkningar. Förebyggande vård avlägsnar att många problem aldrig behöver uppstå. Det finns ingen övre åldersgräns för att bli hjälpt av en kiropraktor. Bra funktion i kroppens alla leder, ökar livskvaliteten i alla åldrar.