Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

Succé för Svenska Skolan på UF-mässa i Sverige

Elever från Fuengirolaskolan uppmärksammades vid utställningen i Göteborg
Elever från Fuengirolaskolan uppmärksammades vid utställningen i Göteborg
I förra månadens Svenska Magasinet skrev vi om ett gäng unga företagare från Svenska Skolan på Costa del sol som skulle åka och visa upp sina företag på UF-mässa i Göteborg i mars. Vi lovade då att återkomma och följa upp med hur det gick för dem. Något vi nu gör - med glädje!


Av Sofia Persson

Representanterna från Solkusten väckte nämligen stor uppmärksamhet och beundran bland besökarna och utställarna på den stora mässan, och ett av företagen tilldelades dessutom andrapris för bästa monter - och får nu åka vidare till den nationella mässan i Stockholm i början av Maj!

Costa del Sol Design
Företaget som kammade hem andrapris för bästa monter heter Costa del Sol Design, och har tagit fram en skoltröja som de nu säljer till eleverna på Svenska skolan.
-Vi tog fram en ny logga som vi elever själva gillar, förklarar Teddie Wåhlin och fortsätter att berätta hur de gick till väga för att ställa i ordning i mässmontern i Göteborg:
-Vi hämtade två hinkar sand från en beachvolleyhall i Göteborg och fyllde sen hela vår monter med det för att skapa en känsla av Spanien och stränder och så. Nu när mässan är i Stockholm kan det bli svårare att lösa eftersom vi inte vet om några beachvolleyhallar där, men… vi kanske kan gräva upp sand på en strand någonstans…, säger Teddie Wåhlin och kollar frågande på sina klasskamrater tillika kolleger.

Internationell
I början av maj är det som sagt upp till bevis igen, då i Stockholm, så håll tummarna för våra duktiga unga företagare. Lyckas de bra även i Stockholm kan det nämligen bli till att packa väskan en tredje gång- och då bege sig till den internationella mässan som hålls någon helt annanstans i världen. Förhoppningsvis på en plats där det finns sand…