Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

Månadens vintips: Emilio Moro 2012 Vino Tinto och Chinchilla Doble Doce 2008

Chinchilla Doble Doce 2008
Chinchilla Doble Doce 2008
Med 45.000 viner finns det ett gigantiskt utbud av viner i Spanien. Svenska Magasinet tipsar om prisvärda viner.


Av Ola Josefsson

När du provar vin använd gärna ost. Ost får vinet att lyfta och nya smaker framträder. Det är som ett franskt talesätt säger ”Osten får vinet att sjunga”. Själv är jag väldigt förtjust i Queso Manchego Curado och märket Gran Capitán.

Även inlagda oliver går bra till vin. Har hittat gröna oliver inlagda i timjan, vitlök, fänkål, peppar och salt. El Alamillo Manzanilla Aloreña finns att köpa hos Carnicería Paco Cano på calle Troncón 6 bakom posthuset i Fuengirola som för övrigt har bäst kött i stan.

Här några riktigt trevliga viner:

Emilio Moro 2012 Vino Tinto
Från bodegan Emilio Moro i Pesquera de Duero utanför Valladolid i hjärtat av Duero-området kommer detta fantastiska rödvin. I La Rendeja började José Moro odla vin med sin pappa Emilio 1938, mitt under det spanska inbördeskriget. Vinet är gjort på druvan Tinto Fino som i Rioja heter Tempranillo. Vinet har legat tolv månader på franska och amerikanska ekfat. Ett exklusivt vin gjort på druvor från vinstockar mellan 15 och 25 år gamla. Mogna dofter, kraftfullt men mycket balanserat i munnen med mogna frukttoner. En njutning för alla sinnen. På Carrefours fina vinavdelning i Torremolinos kostar det 15,85 euro.

Chinchilla Doble Doce 2008
Röda Chinchilla Doble Doce från Bodega Doña Felisa årgång 2008 ska drickas nu. Har legat tolv månader på franska ekfat. Anses vara ett av de bästa som kommer från Ronda och gjort på Cabernet Sauvignon och Merlot. Rubinröd färg, elegant, intensiv arom med spår av mogna frukter, ceder och kryddor från fransk ek. Mycket prisvärt. Pris: 10,51 euro 


Emilio Moro 2012 Vino Tinto
Emilio Moro 2012 Vino Tinto