Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

Turistrekord!

HISTORISKT REKORD FÖR MÁLAGA! Som du vet kan du alltid läsa färska nyheter varje vardag på vår websajt. Vår reporter Ola Josefsson rapporterar där om allehanda nyheter som är av intresse för oss som är bosatta här på Solkusten, eller för dig som är tillfälligt här, har fått mersmak och vill veta mer.


Av Anders Rosell

En av vårens positiva nyheter handlade om turistströmmen till just Málaga och den har slagit rekord. Det tycker vi är extra roligt. Ola skriver så här i sin rapportering:

”En ökning med 9,29 procent turister första kvartalet 2015 är ett historiskt rekord för Málaga skriver La Opinión de Málaga. 414.740 hotellbesök har registrerats mellan januari och Mars. Detta är 9,29% fler besök än samma period år 2014. Detta trots att påskveckan inte är inräknad då den firades i april.

Kommunalrådet för turism i Málaga, Julio Andrade, menar att Málaga har visat sig vara ” den mest kraftfulla och dynamiska av destinationer i Spanien”. Málaga är en levande stad med många aktiviteter hela året får alla profiler av turister. Förutom detta väntas det bli en bra sommar.

I det här numret av tidningen slår vi rekord i antalet restaurangannonser – och att äta god mat är förstås viktigt. Samtliga av de annonsörer som annonserar i vår tidning är restauranger vi har testat. Det är bra att veta när du gör ditt restaurangval! I varje nummer rapporterar vi från några av dessa restauranger. Läs sidorna 34-35.