Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

Inför försäljningen eller uthyrning: Pimpa ditt hem!

Med det utbud som finns idag är det oftast både snabbt, billigt och enkelt att fixa till lägenheten eller huset inför en försäljning eller uthyrning.


Av Anja Erixon
Foto Gunilla Nordquist


Grundregel nummer ett är att röja upp och ta bort alltför personliga föremål som t. ex. bröllopsfoton, barnteckningar, tidningshögar och hundleksaker. Regel nummer två, skapa rymd och ljus. "Knö" inte ihop möblerna som vi västgötar skulle säga. Man ska kunna komma fram och förbi.

Göra själv eller anlita proffs
Ibland har man tid och möjlighet att göra arbetet själv, jag menar om det handlar om uppröjning och några nya kuddar till soffan. Men oftast kan det löna sig att titta på saken med hjälp av ett proffs. Plötsligt ser man det ur en annan vinkel. Kanske är det dags att måla om väggarna, eller soffan som har varit med ett antal år kanske ska bytas ut. Ibland kanske det måste göras lite mer och då är det väldigt bra att ha hjälp av en  professionell designer. Det behöver inte nödvändigtvis innebära att det blir dyrt. 
Som kund kan man alltid sätta upp en budget för hur mycket saker och ting får kosta.
 
Före
Före
Efter
Efter

Våga färg, men inte för mycket
Var inte rädd för att använda lite färg, men var försiktig, för mycket av det goda kan få en motsatt effekt. Använd gärna färger till accessoarer, men låt de stora ytorna hållas i neutrala färger. Det är enklare att byta kuddar, sängöverkast, gardiner, blomkrukor och/eller tavlor än att måla om eller byta ut hela möblemanget. Och det kan ge samma effekt.
Jag tillbringade några eftermiddagstimmar hos Gunilla Nordquist, Alamo Design, och har fått ta del av dessa tips och råd. Dessutom var hon vänlig nog att låta mig använda dessa foton.