Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

Hej läsare: Loppis är poppis!

UTFLYKTSTIPS FÖR HELA FAMILJEN. Oavsett om du väljer att styra kosan till en loppis, marknad, rastro eller loppis så får du ofta ditt lystmäte här på Solkusten.


Av Anders Rosell

Här finns massor med tillfällen till att just springa på  – och jag kallar dem nu för enkelhetens skull bara för – loppisar och fynda! Själv besöker jag med jämna mellanrum loppisen under parkeringstaket på shoppincentrat La Trocha i Coin. Den hålls varje söndag mellan 10-14.

I anslutning till den ordnas även en frukt-och-grönt-marknad med härliga, ekologiskt odlade grönsaker. Och det är ofta trångt under taket på La Trocha – hela tjocka släkten gräver febrilt bland det som erbjuds till salu samtidigt som man passar på och träffar sina vänner. Spanjorer är duktiga på social samvaro var det än nu sker. Ett populärt familjenöje verkar det som och loppisarna drar förstås till sig oss utlänningar också.

Du kan verkligen fynda bland allsköns bråte såsom kanonsnygga möbler, dekorativa vaser och skålar, utomhusmöbler, speglar till tavlor. Här finns allt – begagnade tv-kontroller, tvättställ, diskmaskiner, toalettstolar, tyg, gardiner - you name it! Ibland hittar man riktiga fynd, men det har även hänt att jag kommit hem tomhänt.

På La Trocha finns dessutom lekutrustning för barnen medan föräldrarna vandrar runt och fyndar i stånden. Shoppingstunden avrundas förstås med en ”kaffe con leche” innan bilturen vänder hemåt igen. Ett par timmar väl spända, tycker åtminstone jag.

Läs mer på vår evenemangssida där hittar du var och när dessa loppisar/marknader hålls runt om på Costa del Sol. Det är verkligen värt en tripp! Sidan 68.