Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

First Car Group S.A. satsar på nytt koncept

Percy Danielsson trappar ned och lämnar över till Thomas With
Percy Danielsson trappar ned och lämnar över till Thomas With
Efter 25 år är det dags att lämna över. Percy Danielsson, en av pionjärerna på Solkusten inom biluthyrning, trappar ned medan nye ägaren Thomas With trappar upp med nya satsningar under företagsnamnet First Car Group


Av Ola Josefsson

-Under företagsnamnet First Car Group ingår Dany Car och Scandia Car som är lite av de ledande företagen och som betraktas som pionjärer  när det gäller utveckling av biluthyrning, säger Thomas With.
För 25 år sedan var Percy Danielsson med om att dra igång hyrbilsverksamhet på Solkusten. I framtiden tänker han gå till jobbet bara när han själv vill.
-Det känns skönt att trappa ned efter alla år och att First Car Group tar över Dany Car, säger Percy Danielsson i en kommentar.
Percy finns dock med i bakgrunden som konsult ett tag. Men, som han själv uttrycker det, går han till jobbet helt på sina villkor och när han känner för det.

Erbjuder finansiering
First Car Group erbjuder en komplett bilservice: uthyrning, försäljning, försäkring, leasing och finansiering vid sina kontor på Malagas flygplats och i Estepona, inte långt från Marbella.
Thomas With har varit bosatt på Solkusten i fem år. Han har arbetat inom fastighet och sedan en tid tillbaka äger han den internationella frisörsskolan First Hair Academy i Torremolinos.
Samtidigt med att First Car Group övertar Dany Car presenterar man också en nyhet på Costa del Sol under arbetsnamnet ”hyr för att köpa”.
-Detta är något helt revolutionerande, vi kan erbjuda finansiering för alla residenta och icke residenta på Solkusten, berättar Thomas With.

Omöjligt
För en icke resident är det svårt näst intill omöjligt att låna pengar i spansk bank till ett bilköp. Hos First Car Group, med egen verkstad, hyr du bilen som du tänker köpa. Säkerheten är bilen. Du hyr bilen och betalar av varje månad. Efter några år är bilen din.
-Vi satsar på verkligt konkurrenskraftiga priser. Vi finansierar bilen själva, något vi är först med på Costa del Sol.
Ett prisexempel är Ford Focus där du betalar 300 euro i hyra i månaden, bilförsäkring ingår. Efter 48 månader är bilen din.

Extra bil
-Det finns tre olika slag av försäkringar som givetvis inverkar på det totala priset. Dessutom ingår en ersättningsbil om din bil behöver komma på verkstad. Kunden behöver inte tänka på någonting, allt ingår i avtalet ”hyr för att köpa”.
När avtalet är slut och bilen är din upphör givetvis den extra servicen. Eller så köper du en ny bil genom oss…, som Thomas tillägger.
Efter att nyheten ”hyr för att köpa” presenterades i slutet på förra året har First Car Group skrivit 30 avtal i månaden.
-På bara två månader har det blivit lika stort som den mer vanliga eller klassiska biluthyrningen, säger Thomas With.

Golfpaket
Det handlar inte bara om bilar på First Car Group. 50 procent av kunderna spelar golf varför företaget satsar på paketlösningar där hyrbil, lägenhet och golfspel ingår.
First Car Group har efter övertagandet av först Scandia Car och sedan Dany Car ett kundregister på över 15.000 medlemmar. Bilparken består av 400 bilar. Och att man som kund alltid ska kunna hyra en bil för 98 euro i veckan är ett erbjudande som kan vara svårt att slå.