Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

Autentiskt italienskt kök utöver det vanliga

Autentiskt italienskt kök utöver det vanliga. Så summerar vi den mat som lagas och serveras på restaurang La Trattoria de Marbella.


Ägaren Paolo är den som tillagar allt gott som bjuds och han är mycket noga med val av ingredienser och råvaror. Här lagas ingen “pasta a la carbonara” med grädde vilket andra restauranger alltför ofta serverar. I den äkta italiensk “carbonaran” ingår ingen grädde, förklarar Paolo. Och om tomat är en ingrediens så används färska tomater.

Paolo importerar många produkter direkt från Italien och kan erbjuda de mest spännande ostar serverade med läckra marmelader. Eller prova en tallrik med italienska kallskurna delikatesser! Den färska tonfisken kommer från Tarifa där Paolo tidigare drev sin restaurang. Här intill Casinot vid Puerto Banus har La Trattoria nu funnits i 1,5 år och stamkunderna blir bara fler och fler. Menyn är varierad med allt från pasta och pizza till fisk, kött och även glutenfria rätter. Som förrätt denna dag serverades vi Provolone ost med grillade finskurna endiver och kastanjehonung från Sierra Nevada.

En förrätt som blivit mycket populär bland skandinaver, påpekade den trevlige servitören Naf. Denna Provolone kommer direkt från Italien såklart och har en helt annan smak än den man köper här i supermercadon. Tryffel är en ingrediens som är viktig för italienarna och just nu är det säsong för en viss välsmakande sådan. Vi smakade en relativt enkel pastarätt med den för årstiden bästa tryffel som finns att få tag i. Rekommenderas. En annan spännande rätt var Orecchiette, pasta som liknar små öron, vilken serverades med den broccoli-liknande “Cime di rapa”, som har en intressant lite bitter smak, och kryddig anjovis.

Mycket bra italienska viner finns på La Trattoria bl a en mycket god rosé Bardolini Chiaretto, ett populärt val nu i vår. När det gäller pizza är det viktigt med dubbel jäsning av pizzadegen, berättar Paolo. Här finns ett bra urval av goda pizzor och en av favoriterna är fyra ostar, som kommer med färsk, äkta mozzarella, gorgonzola, parmesan och provolone. Från måndag till fredag serverar La Trattoria en 3 rätters lunchmeny för 12.50 euro. Avslutningsvis en mycket god, klassisk Tiramisu, varför inte med två skedar! Benvenuto!

Buon appetito!