Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

Kära Läsare Jultider = Restider

TRETTON MILJONER! Att Málaga flygplats är en starkt frekventerad flygplats råder det verkligen ingen tvivel om. Jag slås varje gång jag besöker denna aktiva ”myrstack” vilket myller av ivriga resenärer, när som helst på dygnet, den här flygplatsen tar hand om.


Av Anders Rosell, chefredaktör & formgivare

Statistiken från förra året visar att närmare 13 miljoner resenärer passerade genom Malaga flygplats. Det gör den till Spaniens fjärde största totalt sett. Själv har jag hunnit med att flyga med ett antal bolag och utbudet att ta sig till olika platser runt om Europa är enormt - och ofta även till en billig penning.

Bolagen jag har haft nöjet att flyga med, till och från Malaga, är Swiss Air, Bryssels Airlines, Aegan, Europa Air, Ryan Air, Norwegian, Berlin Air, Air France, Easy Jet, Vueling, Czech Airlines, Iberia, Finnair liksom SAS.

Eftersom jag är hunduppfödare kan man bara glatt konstatera att de flesta även tar hundar med på sina flighter – och det är sällan dyrt även om de flesta bolagen hänvisar till att hunden får sitta i ett specialinrett lastutrymme för sällskapsdjur.

Merparten håller hög lågbudetstandard och det finns lite att klaga på. Favoriten så här långt har nog dock varit Bryssels Airlines. Få har slagit deras mjuka landningar – när nu jag har varit ombord som resenär.

Så här i jul- och nyårstider ökar förstås resorna till nära och kära ytterligare. Person-ligen stannar jag dock kvar under min korkek och tillbringar julen i vackra Spanien.

Vi på redaktionen önskar alla er som reser tillbaka hem till Sverige, och övriga Norden, en skön flygresa och vistelse. God Jul & Gott Nytt År önskas alla läsare.

Vi ses igen den 15 februari.