Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

Från Nueva Andalucia till Montemar

Efter tio år med semesterbostad i Nueva Andalucia ville Per och Inga-Lill Sjö se något nytt. Det blev fina El Pinar de Montemar ovanför mysiga La Carihuela strax öster om Benalmádenas fritidshamn.


Av Ola Josefsson

Per och Inga-Lill kommer och går. När de är på kusten blir det långa sköna promenader i omgivningarna. Om det inte blir golf eller shoppingturer vill säga.
- Vi hade varit mycket i krokarna och såg området Benalmádena-Torremolinos som mycket prisvärt. Det centrala läget mitt på Solkusten, närheten till flygplatsen och pendeltåget avgjorde, berättar Per Sjö.

Till Nueva Andalucia och Marbella går inget pendeltåg. Det blev att åka taxi till och från flygplatsen. I stället valde Per och Inga-Lill att flytta till stadsdelen Montemar som bara ligger några stenkast från kustens bästa fiskerestauranger i La Carihuela.
- Jämfört med Marbella ligger detta på en klart bättre prisnivå. Och det är inte lika tyst som i Nerja, som vi fick höra från några bekanta som flyttat hit istället.

I samma fastighet har Per och Inga-Lill två lägenheter. Det började med att de köpte en lägenhet på plan två. Så blev lägenheten på plan ett ledig. Den har en stor altan. Så nu bor Per och Inga-Lill på plan ett. Lägenheten plan två hyr de ut.