Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

Ge din syn en sportslig chans

Att regelbundet motionera och delta i någon form av sport tillsammnas med familj eller vänner, är en viktig del av mångas livsstil. När man motionerar så är det viktigt att ha rätt klädsel och utrustning som hjälp att utföra en bra prestation. Det är också viktigt man tar hand om känsliga kroppsdelar t ex ögonen, för att förhindra och undvika skador.


För er som behöver glasögon och regelbundet håller på med någon sport, så är det viktigt att ni har rätt glasögon för just er sport. Det finns flera faktorer att ta hänsyn till när man väljer bågar och glas för motion och sport. Först och främst skall de passa ordentligt, vara av robust design och ha rätt nivå av synkorrigering för att förbättra din prestation.

Specsavers Opticas ger följande goda råd när det gäller val av glasögon för sporter. Cykling, välj färgade omslutande glasögon som följer ansiktets kontur och skyddar mot att vind, ljus och skräp kommer in på sidorna.

Simning, det finns simglasögon med slipade linser som gör denna sport mer bekväm och skyddar ögonen och korrigerar synen under vatten.

Golf, var noga med att de omslutande glasögon har bra passform. Grönfärgade linser hjälper till att reducera reflexer, ger bra kontraster och skärpa.

Tennis/paddel, om du spelar utomhus så välj omslutande lättviktsbågar med polykarbonat glas.

Att välja rätt glasögon när man utövar sport är viktigt för att skydda ögonen. Kontaktlinser är också ett populärt alternativ och de kan kombineras med solglasögon eller skyddsglasögon beroende på omständigheterna. Om du vill ha hjälp med att välja kontaktlinser, så erbjuder Specsavers fri test av kontaktlinser så att du kan vara säker på att de passar perfekt för din sport innan du köper dem. För frågor ang bågar och linser för olika sporter, prata med en optiker hos Specsavers. Besök specsavers.es där du hittar kontakt information.