Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

Solglasögon med läsruta

Sunread Sweden AB startades hösten 2012 med en idé om att sälja högkvalitativa solglasögon med läsruta till den skandinaviska marknaden.


Idén kom under en semestersegling i Bohuslän 2009 med fantastiskt väder. Är man inte infödd Bohuslänning måste man använda plotter och sjökort mycket ofta för att undvika sten och grynnor som finns överallt. Detta gjorde att skepparen bytte mellan läs och -solglasögon ideligen vilket är både jobbigt och omständigt.

Ett par smala läsglasögon köptes in och tejpades fast utanpå solglasögonen. Inte snyggt och hållbart i längden. Lösningen blev SUNREAD, solglasögon med läsruta.

SUNREAD´s kunder är alla vi som har fått sk ålderssynthet. Dvs ca 30-40 % av mänskligheten som passerat 40 och ser normalt på långt håll. Alla drabbas av detta problem som egentligen är så enkelt att ögats lins blir lite seg och inte kan fokusera på nära håll. SUNREAD är perfekt att ha när du tex ska läsa en plotter på båten, skriva i ditt scorecard, kolla din pulsmätare, läsa ett sms, kolla GPS på hand eller i bil, läsa meny på uteserveringen eller en bra bok på stranden.

Efter bara 2 år på marknaden säljs nu ca 10.000 par bara i Sverige. Introduktionen i Danmark pågår för fullt och på en vecka såldes där över 1.000 par i samband med en stor golftävling.

Vi etablerar oss nu i Spanien, ett land där man verkligen behöver solglasögon och där det säljs mest solglasögon i Europa. Besök vår hemsida www.sunread.es och läs mer om vår produkt, se olika modeller och handla online. Vill du prova glasögonen innan köp så kan du redan nu, tack vare Holiday Golf i Nueva Andalucia, köpa dem i golfshopar, framförallt på solkusten men också snart över hela Spanien. Ett riktigt bra julklappstips för alla er som vistas i den spanska solen.