Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

Kiropraktorvård och hjälpresa till San Salvador och Sydamerika

I juni i år reste jag tillsammans med 20 kiropraktorer och studenter på egen bekostnad för att hjälpa människor. Vårt mål var att erbjuda kiropraktor vård utan kostnad till så många människor som möjligt under en vecka.


Vi delades upp i sex grupper runt om i huvudstaden El Salvador, på marknadsplatser, kyrkor, barnhem och officiella byggnader. San Salvador rankas som ett av världens farligaste länder och vi hade vakter med under hela vistelsen.

Vår grupp såg mellan 4-5.000 personer under veckan, ofta under jobbiga förhållanden, det var hett, smutsigt, kala lokaler med cementgolv och inga fönster. För alla var resan en livsförändrande upplevelse, för mig handlade det om att ge allt vad jag kan till den person som jag hade framför mig. Kiropraktik är inte ett botemedel för en åkomma utan en hjälp att frigöra blockeringar i nervsystemet.

Och här fick lokalbefolkning en chans att rätta till sitt nervsystem så att det fungerade som det bör. Vi såg tidigare aggressiva personer som inte längre behövde hållas fast. Personer som inte kunde prata utan bara mumla, prata rent. Personer som inte kunde sova om natten, slappna av och somna. Med ett fungerande nervsystem börjar kroppen att läka sig själv och man återfår sin hälsa.

Resan blev för mig en påminnelse om att leva enklare, uppskatta människor runt omkring mig och att se det vackra i enkla saker. Och det här var inte min sista hjälpresa.

Skrivet av Dr Mark Lane på Marbella Kiropraktors klinik, tel 952 880 398.