Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

Är ditt barns ögon redo för skolan?

Under de första 12 åren av vårt liv sker upp till 80 % av inlärning med hjälp av vår synförmåga. Dock har ett av fyra barn synproblem som inte upptäckts, vilket kan hindra deras utveckling.


När barnen börjar skolan är synen avgörande för för att orka med skolarbetet. Många experter menar att inlärningssvårigheter kan bero på synförmågan, barnen kan ha svårt att läsa på svarta tavlan eller följa med i läroböcker ordentligt.

Specsavers Opticas föreslår att barn bör kontrollera synen för första gången redan vid 3 år eftersom ju tidigare problem upptäcks, desta lättare är det att rätta till utan att barnets utveckling förhindras.

Nu i september vid skolstarten, ger Specsavers alla föräldrar rådet att ta med barnen på ett ögontest, ifall de behöver glasögon. Ögontest för barn är enkelt. Optikern börjar med att fråga om det finns någon relevant historik i familjen och om barnet har något problem. Därefter görs flera barnvänliga test med hjälp av speciella diagram och andra redskap som hjälper barnen att visa på vad och hur klart de kan se.

Varje öga testas för sig och hur ögonen fungerar tillsammans. Man mäter också barnets förmåga att fokusera samt ögats hälsa och resultatet diskuteras med föräldrarna. Om barnet behöver glasögon finns flera härliga modeller som både är snygga och hållbara.

Här finns roliga bågar i läckra färger med många av barnens favoritfigurer t ex från Disney, Hello Kitty, Star Wars TM, Simpsons, Spiderman men också Specsavers egna design för barn och tonåringar.

Till slutet av november 2014 erbjuder Specsavers gratis ögontest både för barn och vuxna. Besök specsavers.es där ni hittar er närmaste butik.