Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

Bostäder öster om Málaga

Många platser öster om Malaga blir mer och mer populära bland skandinaver som söker bostad på Costa del Sol. Sol, strand, värme och fin natur är det de vill ha, menar Jannie Hansen från Hansen Real Estate.


Öster om Málaga är det mera fridfullt och inte heller så uppbyggt som västerut. Hansen Real Estate håller till i Torre del Mar och säljer fastigheter från Rincon de la Victoria till Nerja i städer som Almayate, Torre del Mar, Caleta de Velez och Algarrobo och även lite norr om kustremsan.

Även här har den ekonomiska krisen dragit ner huspriserna och sedan 2008 har priserna fallit med 30 %, säger Jannie. Det är viktigt att hitta rätt bostad i rätt läge och som samtidigt är en god investering på sikt, fortsätter Jannie. De är inte alla fastigheter som hamnar i Hansen Real Estates böcker, de är mycket viktigt att bostaden är i gott skick och har alla papper i ordning. Som spekulant från Skandinavien kan det vara svårt att få grepp om marknaden.

Hansen Real Estate är verkligen på hemmaplan öster om Malaga  och har god kontroll på både efterfrågan och utbud. De har alltid de senaste nyheterna från GIPE, som är föreningen för fastighetsmäklare i Spanien, för det är viktigt att veta om nya regler och tillstånd. De har märkt att skandinaver planerar på lång sikt när de letar bostad, läget är viktigt, utsikt är ett måste och gärna nära till havet och affärer. En terrass för att sola på eller grilla på kvällarna, gärna en pool, det är vad 
de vill ha.

Vi har många fina bostäder som uppfyller de kraven, vare sig budgeten är 100.000 eller 200.000 eller 800.000 euro, säger Jannie Hansen. Se mer på hemsidan hansen-realestate.com, som finns på svenska och där ni hittar många intressanta objekt. Ni ringer till Hansen Real Estate på tel 952 541 794.