Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

Strandhugg längs kusten

Manilva: Öster om Puerto Duquesa är det lång fin sandstrand vid Sabinillas. Väster om hamnen är vattnet kristallklart och sanden grovkornig och emellanåt småsten. Här finns alltid gott om plats på stranden även i högsäsong. Man äter gott i någon av fiskerestauranger vid Castillo de Duquesa.


Av Madeleine Öberg

Estepona: En lång bred sandstrand löper från hamnen österut och avskiljer stadskärnan från havet. Många trevliga strandbarer att välja på. Ta en paus från stranden och promenera längs strandpromenaden. Här finns vackra planteringar och en stor lekpark för barnen. På västra sidan av hamnen i en mindre bukt ligger mysiga Playa del Cristo, mycket populär bland barnfamiljer.

Marbella 
Den absolut populäraste strandremsan i Marbella löper från hotell Los Monteros till hotell Don Carlos. En härlig sandstrand på många ställen avskärmad med sanddyner. Havet är stundtals långgrunt och har sandbankar. Man äter bra på någon av de många strandbarerna av vilka många är öppna året runt beroende på väder o vind förstås.

Fuengirola/Mijas
Precis nedanför Castillo Sohail ligger en fantastiskt fin sandstrand på gränsen mellan Fuengirola och Mijas kommun, av många ansedd som den bästa i området. De flesta stränder i Mijas kommun är relativt små med mycket klippor, förutom jättefina stränder vid La Cala. Hela Fuengirolas strand är annars toppenfin och erbjuder många aktiviteter. Torremolinos
Stranden i La Carihuela är den största i Torremolinos, över 2 km lång och med nära 4.000 
solstolar och massor av trevliga restauranger specialiserade på friterad fisk. Att spendera 
en dag här kan vara riktigt intressant, mycket folk och ett färgrikt gatuliv. Och när ni tröttnat 
på stranden, vandra österut till hamnen Marina Benalmadena, en av de större sporthamnarna
i Medelhavet.

Nerja och Almuñécar
De mest spektakulära stränderna öster om Malaga ligger inom naturparken Cerro Gordo, mellan Maro och La Herradura. Det kan vara lite knepigt att ta sig ned till stränderna i den klippiga terrängen, men det är värt besväret. Här är så vackert med mycket grönska och kristallklart vatten. Dykning, snorkling och kanot är populärt i området. La Herradura-bukten har också en mycket trevlig strand och värt att nämna är Almuñecars välkända El Tesorillo, mycket populär bland ungdomar.

Flytande lekparker i vattnet är det senaste på Costa del Sols stränder. Ni hittar dem väster om Puerto Banus, vid östra delen av Marbellas strandpromenad, vid Elviria, i Fuengirola strax öster om hamnen, i Torre del Mar och i Almuñécar.

Läs mer på aquaarena.com och costawaterpark.com