Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

Snart kommer M/S Oasis of the Seas till Málaga

Den 11 september kommer världens största kryssningsfartyg för första gången till Spanien och Málaga – M/S Oasis of the Seas. Det gigantiska kryssningsfartyget kan ta 6.300 passagerare om hytterna utnyttjas maximalt. Det finns studier som visar att varje passagerare lägger ut i genomsnitt 61 euro vid sitt besök i den stad där fartyget lägger till.


Av Ola Josefsson

Kryssningsfartyget lägger till i Málaga vid två tillfällen, även den 25 september, vilket kan betyda att det shoppas för 768.600 euro vid dessa tillfällen. Besättningen är på 2.165 personer.

Fartyget är på 225.282 tonnage (bruttodräktighet), 360 meter lång, 60,5 meter bred och har 16 däck. Här finns allt från pooler, linbana, temapark, teatrar, restauranger och en Central Park med 12.000 växter.

Kryssningsjätten är byggd vid Åbovarvet i Finland. Lämnade varvet i Åbo den 30 oktober 2009 på morgonen. Passerade Storabältbron (65 m fri höjd) den 1 november 2009 klockan 00.18. Det var 60 cm mellan fartyget och bron. Fartyget klarade av att passera bron genom att man sänkte skorstensrören och körde i högsta fart så att fartyget sjönk cirka en decimeter...

Fartygen går i normala fall på två rutter i Östra och Västra Karibien.

I maj och oktober nästa år kommer tvillingfartyget ”Allure of the Seas” att angöra Málaga vid två tillfällen.