Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

Miraflores golf - när golf är som bäst

Mitt emellan Marbella och Fuengirola i Sydspanien ligger Miraflores Golf & Country Club. En mycket välskött och trevlig bana som erbjuder golf av bästa sort.


Av Christer Melkerson

Miraflores är en lite extra kuperad parkbana, lätt att gå och med vackra vyer vid många hålen på banan.
Hål nummer ett börjar med att ge spelarna lite frossa, detta korta par 4:a i en nerförsbacke kantas av villor, berg och avslutas med out strax efter green. Men skräms inte av detta, allt rullar nerför mot green.

Vi spelar vidare och får uppleva en omväxlande layout mellan dalarna och med några fina vattenhinder där den mest kända, ett par 3, ligger som en liten Ö omgärdad av vatten. Mer tufft för psyket än själva slaget. Hela banan omgärdas av villor och flerfamiljshus men inte så det stör om man inte får till en riktig slice.

 


Klubbhuset är mycket trevligt och med härlig atmosfär och en fin klubbanda. Att träffas på uteserveringen är viktigt för medlemmarna som mest består av skandinaver och engelsmän. Det finns många trevliga bostadsområden runt banan och med ytterligare golfbanor på nära håll.

Positivt är ett vänligt och trevligt bemötande av såväl caddiemaster som starter. Likaså är personalen i restaurangen trevliga och tillmötesgående.