Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

Vi är på tapeten!

I SVENSK MEDIA - OCKSÅ! I samband med tre nyhetshändelser i Spanien den senaste tiden har Svenska Magasinet blivit citerad i ett 40-tal dagstidningar i Sverige. Det gör oss både stolta och glada!


Av Anders Rosell

Svenska media har förstås följt våra publiceringar som sker via webben och vår egen hemsida. Så här skrev bland annat Expressen; "Nyheten om den svenska kvinnan som greps på Gando-flygplatsen på Gran Canaria den 24 juli i fjol avslöjas av journalisten Ola Josefsson på den svenskspråkiga tidningen Svenska Magasinet i dag, fredag.”

Nyhetsrapporteringen hemma i Sverige har också handlar också om den västsvenska man, från Jönköping, som varit efterlyst och som senare greps i Torrevieja, och den 31-årig svenska man som greps i centrala Fuengirola för att ha knivhuggit en 32-årig spansk man i magen.

FÖRLORAD BARNDOM! Linda Styf var ett av tusentals fosterhemsbarn som lämnades bort. Omkring 2.500 av dessa vanvårdades men det kan vara det dubbla. Det finns ett stort mörkertal. Det är ett mycket mörkt kapitel i den svenska historien som ger blandade känslor för det svenska folkhemmet. Läs den personliga artikeln med Linda på sidan 20.

FÅGELPARADIS. Sydspanien är ett fågelparadis vilket gör att provinsen Málaga satsar på ornitologisk turism. Fågelskådare lockas till Costa del Sol i allt större antal och anländer under hela året för att ”kryssa” och skåda provinsens 380 registrerade arter. Hela Spanien har 569 registrerade arter och med det utgör landet en huvuddestination för ”kryssarna”. Läs mer på sidan 22.

PANG I BYGGET! Babben Larsson kommer till Marbella teater i oktober tillsammans med Adde Malmberg för att ge succéshowen Gammal är äldst. I sommar kan vi se Adde Malmberg göra rollen som Basil Fawlty från den folkkära tv-serien Pang i bygget som blir teater på Fredriksdalsteatern i Helsingborg. Läs mer på sidan 30.

Och så mycket mer, förstås. Trevlig läsning!