Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

Kära läsare!

Visst är det roligare och skönare i Spanien. Jämför bara Vasaloppet mellan Sälen och Mora, som äger rum samtidigt med Wasaloppet på Los Naranjos Golf. I Sverige var det 15 grader kallt, dåligt före, och hur det var efter, när man kört 9 mil på tröga skidor, det kan man lätt föreställa sig utan att ha prövat. På Los Naranjos däremot var det varken dåligt före eller efter, det var glatt hela tiden och nästan 200 anmälda.
 
Men det är inte bara Solkusten som lockar golfare, Costa Blanca gör det också. Vilka är bäst? Det kommer att avgöras i ”Kustslaget”, tre nationella golftävlingar där CB-Magasinet och Svenska Magasinets läsare tävlar om att få utmana Sydfranska Magasinets läsare i ”Landslaget”, d.v.s. mellan Costa del Sol, Costa Blanca och Franska Rivieran. Tre deltävlingar hålls för CB Magasinets och Svenska Magasinets läsare. Den tredje tävlingen äger rum i oktober på ”neutral bana” Desert Springs Golf. Bland deltagarna där ges sista chansen att få representera Spaniens lag inför mötet med Frankrikes. Tävlingsspråket är svenska läs mer på sidan 15 i Livsstil.
 
”Förlåt min dåliga franska”, som han sa som slog sig jävligt hårt på tummen. Hur svär en programmerare som använder dataspråk? Vi skulle gärna velat veta det när våra hemsidor kraschade, våra och flera av våra tidningskollegers här på kusten. Alla hemsidor försvann och mängder av material gick förlorat. Man kan säga att en stor tomhet spred sig på redaktionerna. Det kändes som att plötsligt inte längre finnas till. Felet uppstod i Tyskland och man fick lust att ringa dit och ryta ”Donnerwetter” i telefonen, men det fanns det inte tid till. Donnervetter är ju ett långt ord. I stället fick vi börja om nästan från början med alla våra hemsidor, som vi faktiskt är stolta över www.svenskamagasinet.nu. Den har fått ett gott betyg på Googles ranking. Jämförd med Microsofts hemsida, som har 10 på en skala från 1 till 10 har Svenska Magasinets 5.  Visst är det bra, de flesta är ju inte ens med!
 
Och nu är det snart påsk. Som alltid uppmanar vi dem som inte följt påskprocessionerna i Málaga att göra det. Några av helgonbilderna som bärs runt kräver mer än hundra bärare, och ser man bärare som går barfota och har bindel för ögonen skall man veta att de med stor sannolikhet är förbrytare, som på detta sätt gör bot. Kanske är det just någon av dem som blir benådad, för varje år benådas, som ni vet, någon i Málagas fängelse i samband med påsken.
 
Glad påsk!
 
Christer Melkerson