Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

Mycket kalk i vattnet - en välsignelse eller förbannelse?

Välsignelse. Benskörhet är ett känt problem i Norden, men inte i Spanien. Varför? Vi känner ju till problemen i Norden på vintern med benbrott av olika slag och man skyller ofta på benskörhet p g a avsaknad av kalk och D vitamin. Ju äldre vi blir, desto större är risken för benbrott.


I Spanien får vi mängder av D-vitamin från solen men i Norden är det flera månader på vintern knappt någon sol alls. I stora delar av Danmark och i delar av Sverige finns det en del kalk i vattnet men i Norge finns det enbart i städer vid kusten. När kroppen får för lite kalk, börjar den att använda kalklagret som finns i skelettet och därmed uppstår benskörhet.

Enstaka mediciner kan vid långvarigt bruk också framkalla benskörhet, t ex kortison. När vi blir äldre är det viktigt att vi upprätthåller ett starkt skelett och får tillräckligt med kalk och D-vitamin. D-vitamin är viktigt för att skelettet skall kunna tillgodogöra sig kalken.

I Spanien finns det mycket kalk i vattnet och det är en fördel vi bör utnyttja. Men kranvatten har tillsatser av klor och många vill inte dricka det utan köper vatten på flaska vilket har tillsatser av salt. För att slippa bära hem de tunga vatten flaskorna, kan du få ett dricksvatten filter installerat under köksbänken. Det tar bort bakterier, parasiter, tungmetaller, slam och klorlukt och smak. Kalk släpps däremot igenom 
och du får kalk till skelettet. D-vitamin det får vi från solen här på Costa del Sol.

Doulton Ultracarb är ett keramiskt dricksvattenfilter som ger dig rent dricksvatten hemma vid köksbänken.

Förbannelse
Kalken i vattnet lämnar vattnet och ödelägger tekniska installationer i huset. Det elektriska elementet i varmvattenberedaren packas in av kalk, har man vattenuppvärmning med gas blir värmeväxlaren igensatt av kalk och ofta är det kalkavlagringar som förstör diskmaskin, tvättmaskin och tätar till rör och kranar.

Vad gör man åt detta?
Man kan köpa nytt men det blir såklart kostbart i längden. Det finns en billigare lösning. HydroFlow är ett patenterat, unikt system som sörjer för att kalken inte lämnar vattnet. Samtidigt löses befintlig kalk upp. Hydro Flow arbetar dygnet runt vare sig man brukar vattnet eller inte. Det finns i olika storlekar passande lägenheter, villor, comunidader och även industrier.

För poolen finns Aqua Klear som tar bort de mikroföroreningar sandfiltret inte klarar. Det tar även bort kloraminer som ger hudirritationer, ökar sandfiltrets effektivitet, förhindrar kalkavlagringar i rör och pump, reducerar klorbehovet och spar vatten och el.

Ring Eirik Petterson, tel. 675 622 312, och prata mer om HydroFlow och dricksvattenfilter.