Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

Hej läsare!

Det kom ett brev till redaktionen från Spaniens ambassadör i Stockholm, Javier Jiménez-Ugarte. Som gillar Svenska Magasinet.


Av Anders Rosell

"Jag tyckte om att läsa reportaget om konstnären Hilma af Klint och utställningen på Picassomuseet i Málaga och se min kära vän, Sveriges ambassadör i Madrid, Cecilia Julin”.

Ambassadören Javier Jiménez-Ugarté poängterar att Svenska Magasinet stärker förbindelserna mellan Spanien och Skandinavien.

”Jag vill gratulera till ett bra arbete som kommer att gynna de spansk-skandinaviska relationerna och jag passar samtidigt på att sända mina hjärtliga hälsningar”. Don Javier Jiménez-Ugarte är Spaniens ambassadör i Sverige sedan juni 2012. Redaktionen tackar Spaniens Sverige-ambassadör Javier Jiménez-Ugarté för det spontana och trevliga brevet.

VALFUSK! I det här numret kan du läsa om en av Solkustens äldsta golfklubb i Guadalmina. Fuskval där röster från en avliden person har använts och där andra inte vet om att de har röstat. Ingen har velat lyfta ett finger för att undersöka varför det har förekommit valfusk. ”Detta är en golfklubb och fusk i en golfklubb ska vi inte behöva uppleva” säger flera svenskar som vi har talat med. Ola har träffat några av medlemmarna och rapporterar på sidan 22.

Vi fortsätter med golf och gratulerar Anna-Karin Nyblom som lämnar Solkusten och blir klubbdirektör i Sverige. I anslutning till artikeln om Guadalmina kan du också läsa om hur det stormar i Andalusiens golfförbund. 

Det kommer att svänga rejält i Torremolinos den 13 - 16 februari när Rockin’ Race Jamboree arrangeras för tjugonde gången. Kongresshallen i Torremolinos och lägenhetshotellet Buensol i Carihuela blir spelplatser. Läs mer på sidan 26!

GOTT NYTT ÅR 2014!  Hoppas att du fått några vilsamma och sköna helger över jul-, nyårs- och trettonhelgen. Vi är som vanligt laddade och här kommer årets första nummer av Svenska Magasinet.

Trevlig läsning!