Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

Resor: Upplev Marocko under två dagar

Upplev två oförglömliga dagar i Berbernas land med svenska Siv Ling, (auktoriserad guide) som har bott och arbetat i Marocko. Resan är 16 till 17 februari.


Programtext: Siv Ling

Avresa från Almuñecar med buss och uppsamling via Costa del Sol ner till Algeciras där vi tar färjan till Ceuta, (ca 45 minuter). Ceuta är en spansk enklav och gränsen till Marocko ligger ca 4 km utanför. Efter gränsen har vi ca 10 mil med bussen genom ett storslaget landskap upp i Rifbergen, tills vi kommer till en av nordmarockos mest charmerande och pittoreska städer, Chefchaouen som ligger ca 650 m ö.

Vid framkomsten till Chefchaouen äter vi gemensam lunch innan vi börjar vår rundvandring på stadens trånga gator. Vi besöker inga monument, vi ska se hur de lever i dessa små berberstäder och byar, tiden skruvas flera hundra år tillbaka. Små barn på väg till koranskolan, kvinnorna som bär stora last med ved på sina böjda ryggar, åsnor med gasflaskor på ryggen för leverans till de blåmålade husen, det gemensamma bageriet, vi ser tvätterskorna, etc oförglömliga upplevelser. Staden bjuder också på en storslagen vy över Rifbergen.  Vi har fri tid före middagen om vi vill t ex handla något.
Middag och övernattning på fyrstjärnigt Riad i stadens centrum.

Dag 2.
Vi äter  frukost på Riaden innan vi lämnar denna idyll för att åka 10 mil till Tanger där vi äter lunch och har lite fri tid innan vi tar färjan till Tarifa och därifrån buss till Costa del Sol och Costa Tropical (Almuñecar) till respektive avstigningsplatser.

Ca: Pris 210 euro per person i dubbelrum. Enkelrumstillägg 25 euro. Min 25 personer. Priset är 2014 års pris eftersom jag ännu inte har fått det nya, och kan ändras något. I resans pris, ingår buss i Spanien och i Marocko, färja T/R, 2 luncher, 1 middag och 1 övernattning på fyrstjärnigt Riad med frukost.

Anmälan ska göras till Siv Ling, e-mail: siv.ling@telefonica.net tel: +34 609 577 162