Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

Lantligt boende när det är som bäst!

Fincan ”El Carligto” blickar ut över havet från en privilegierad position på toppen av en kulle i trakterna av Canillas de Aceituno, en by öster om Viñuela-sjön.


Från det att ägarna för första gången såg denna finca, var de fångade.

Utmaningen blev att renovera fincan och göra om den till ett lantligt semesterboende och samtidigt respektera och återanvända traditionell arkitektur och lokalt material från trakten.

Det var inget enkelt renoveringsobjekt men slutresultatet är mer än väl värt allt besvär.

Man lyckades återanvända golvplattor av terrakotta vilka delvis lagdes utomhus och även inomhus, efter ett nätverk för golvvärme installerats.

I kök och badrum användes den traditionella metoden med murade möbler, tvättställ, bänkar, hyllorosv. Synliga takbjälkar målades vita för att ge mer effekt. Alla fönster gjordes större för att släppa in mer ljus. Man kan nu ta del av vildmarkens skönhet som omgärdar hela fincan.

Vitt är färgen som dominerar men kontrasterna med gamla färgytorna på dörrar och fönster från återvunnet byggmaterial, är helt underbar.
 

Sedan fattades bara att välja möbler, tyger och nödvändiga tillbehör för att flytta in. Vi valde en eklektisk inredning, en mix av ägarnas samling från resor, enkla möbler med andalusisk inspiration och antika föremål med en historia att berätta.  En stor del av dessa föremål kommer från butiken ”La Galeria”.
I några sovrum hänger äkta, handbroderade Suzanis från Fjärran Östern, en annan detalj som ni kan hitta i vår butik. ”El Carligto” är drömprojektet som blev verklighet.

Välkomna till vår butik och träffa oss hälsar Rocio Arias och Alfonso Campos vid La Galeria, Calle Cruz 34, Nerja, tlf 952 528 607.