Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

Varför är Almuñécar det rätta stället?

Almunecar ligger fantastiskt fint vid havet, ca 80 km från Malaga flygplats. Klimatet är tropiskt och därför den idealiska platsen för soltörstande skandinaver. Almuñecar är den enda staden i Europa med tropiskt klimat och värme året runt.


Henny och Poul från norra Danmark har de senaste 10 åren vistas här upp till 4 månader åt gången och de kan inte tänka sig att bo på annan ort i södra Spanien.

“Vi såg av en händelse en annons i tidningen och har aldrig ångrat vårt val”, säger de.

Området och stan bjuder på många olika möjligheter, bada i havet, dykning och andra vattenaktiviteter t ex windsurfing. Här finns också sim- och sporthallar och det är perfekt för cykelturer och vandringar. För den som bara vill njuta av lugn och ro i vackra omgivningar, finns den gamla stan med vackra torg och en historisk borg högt belägen över staden.

Och var bor man då?
“Vi var inte intresserade av att bo på hotell under en sådan lång period utan tog kontakt med Inmobiliaria Seven och träffade Adriana och Toni”, förklarar Henny och Poul. Inmobiliaria Seven driver uthyrning och försäljning av lägenheter och villor. Det danska paret har under alla år kunna glädjas åt ett professionellt bemötande vid hyra av bostad.

“Vi kan alltid vara säkra på att allt är i ordning när vi får nycklar till bostaden varje gång vi anländer till Almuñecar”, försäkrar de. Man är alltid välkommen för en pratstund på kontoret som ligger mellan gamla stan och stranden.
 
Almuñecar är en underbar stad med bevarad spansk charm och vänlig spansk lokalbefolkning. Utbudet av butiker och restauranger är stort och priserna är relativt låga. Spanien är ju förknippat med tapas och Almuñecar är ett av de få ställen där man alltid får en tapas när man beställer en dryck. Rekommenderas varmt.

På mindre än en timmes bilresa kan man besöka och uppleva Granada och det vackra Alhambra, skidorten Sierra Nevada, grottorna i Nerja, det härliga Malaga och mycket mer. Almuñecar är väl värt ett besök och det är stor chans för många återkommande besök.