Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

Specsavers rekommenderar - Årlig syntest för barn!

Skolorna har börjat och det är viktigt att tänka på ert barns synförmåga såväl som läseböcker, skolkläder och annan nödvändig utrustning. Undersökningar visar att ett av fyra barn har synproblem som inte upptäckts och som kan påverka barnets inlärningsförmåga.


Alla optiker rekommenderar en årlig syntest för barn från 3 års ålder. En undersökning som Specsavers gjort i Fuengirola, visar att 92 % av föräldrar med barn i åldern 6 till 12 år, anser att dålig syn påverkar barnens prestationer i skolan. Men endast 42 % har tagit med barnen till en optiker för syntest. Experterna anser att många inlärningssvårigheter kan bero på synen och det är därför ytterst viktigt att barnen genomgår regelbunden syntest och att de använder glasögonom de behöver det.

Ett exempel är Megan vars mamma upptäckte när hon var 4 år att hennes ögon pekade inåt. Megans mamma har själv haft lazy-eye och förstod att det var viktigt för Megan att få detta kontrollerat omgående. En första test konstaterade att Megan var närsynt och behövde glasögon.

Megans mamma var inte helt övertygad utan ytterligare en test gjordes, denna gång hos Specsavers i Fuengirola. Där förklarade optikern att Megans högra öga kompenserade för det vänstra ögat vilket resulterade i att ögonen pekade inåt. Glasögon provades ut för att korrigera problemet. Eftersom Megan har en tvilling syster, Chloe, rekommenderade optikern att testa även hennes ögon. Det konstaterades att Chloe hade ett lazy-eye, vilket kunde ha förblivit oupptäckt utan optikerns rekommendation. Även Chloe har nu glasögon från Specsavers och hon valde rosa Disney bågar som hon är mycket stolt över och med glädje visar alla sina vänner i skolan. Nu de vill också ha glasögon, precis som Chloe och Megan.

Regelbunden syntest för barn är minst lika viktigt som för vuxna, för att undvika permanent skador på ögonen och påverka det viktiga skolarbetet. Det finns två Specsavers Opticas butiker på Costa del Sol, i Marbella och i Fuengirola och  de erbjuder gratis syntest för barn och glasögon 2 för 1 från 50 euro inklusive solglasögon.

Specsavers har även butiker på Costa Blanca och Mallorca. För mer information besök www.specsavers.es