Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

Kära Läsare!

LIVET ÄR ALLDELES FÖR KORT för att man ska vänta på att saker och ting ska ske. Bättre att ta saken i egna händer och se till så att de blir verklighet


Av Anders Rosell, chefredaktör och formgivare

Fyllda 50 år, mitt i livet, var känslan att fylla det med något annat extra starkt, dags för något nytt. Varför inte göra slag i saken och flytta till ett annat klimat? Något som jag och sambon så drömt om – i stort sett året runt och i många år. Att flytta nu innan man råkar bli ”för” gammal.

Verksam som Art Director sedan 25 år tillbaka var mitt yrke extra lämpligt för långdistansarbete. Med dagens teknik är alla möjligheter redan serverade. Efter ett antal resor till Spanien för att leta bostad och ort stod det så klart vart vi skulle flytta – SOLKUSTEN. Redan vid vår första resa tog fantastiskt vackra Malaga oss med storm. Det var kärlek vid första ögonkastet.

Efter ett 50-tal husvisningar senare hittade vi så till vårt eget lilla paradis, beläget i dalen mittemellan Alhaurin El Grande och Coin. Där har vi nu bott bland apelsiner, avokados, citroner och mandariner och faktiskt inte längtat hem en endaste dag. Ännu!

OCH HÄR ÄR JAG NU för att ta över efter Katarina, som har tagit lite barnledigt tillsammans med sitt första barn. Grattis till sonen och lycka till, Katarina! Tack till dig och övriga i redaktionen för förtroendet att låta mig bli en del i teamet att producera denna så användbara och läsvärda tidning! Jag talar verkligen av egen erfarenhet. Den har funkat som min guide i tillvaron sedan flytten till Spanien.

I DET HÄR NUMRET kan du bland annat läsa om mannen med sammetsrösten, Julio Iglesias, som fyller 70 år den 23 september, och som höll två härliga konserter i Marbella respektive Algeciras i somras. Grattis Julio, säger vi från Svenska Magasinet.

Om du är vin- och kulturfantast kan vi rekommendera Svenska Magasinets resa med Siv Ling till vindisktrikten Rioja och Ribero del Duero.

IPTV-leverantörer sänder nordiska kanaler som SVT1 och SVT2 i Spanien helt utan tillstånd från Sveriges Television och de övriga nordiska tv-bolagen. Något som Svenska Magasinet berättat om i nätupplagan tidigare i somras. IPTV-leverantörer påstår att de har tillstånd och att deras verksamhet är laglig. Det är lögn, säger SVT! Läs mer i Olas artikel på sidan 30.

Det skrivs historia på Picassomuseet i Málaga i höst. För första gången visas konstverk av en svensk konstnär, doldisen Hilma af Klint. En temporär utställning som tidigare har visats på Moderna Museet i Stockholm kommer till Málaga. Spänannde!

Och mycket mer. Trevlig läsning!