Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

Hallå där! - Björn Simonsson, VD för Fair Media International AB

I höst firar Fair Media tvåsiffrigt med utställningarna Köpa Hus utomlands i Sverige. Hur känns det?


Av Ola Josefsson

- Fantastiskt roligt att fylla tio år! I synnerhet med tanke på att marknaden är tillbaks med full swing. Nu är vi tillbaks på gamla rekordsiffror vad gäller antal utställare och besökare. Det är också en speciell känsla att vi fortfarande finns kvar efter tio år. Och inte bara vi utan i stort sätt alla de 13 utställare som var med på den första mässan är fortfarande med som utställare.

Hur är intresset just nu i Sverige för utlandsköp?
- Intresset för köp utomlands ligger på topp, alla lampor lyser grönt: Vi lever i frysbox, svenskarna älskar att resa, vi har råd, valutan är urstark, den inhemska (läs svenska) fastighetsmarknaden är är stark vilket ger belåningsmöjligheter, det är låga räntor och förmånliga gynnsamma priser i Euroland. Nej det kan faktiskt inte bli bättre!

Vilka länder lockar mest?
- Spanien, Portugal och Turkiet går starkast. Thailand, Malta, Frankrike, italien, USA, samt Cyperna rullar på. Uppstickare är Kroatien, Österrike, Lettland.

Hur ser det ut om tio år?
- Om tio år kommer de som köpt nu att vara nöjda och glada. Resten retar sig på att man inte kom till skott. Efterfrågan internationellt är tillbaks då ekonomierna i övriga europa har återhämtat sig. Det har skapat högre fastighetspriser samt en betydligt starkare euro. Rörligheten mellan länder vad gäller människor och kapital har ökat i omfattning. Fair Media är still going strong...

Efter tio år måste ni vara ett väl sammansvetsat team?
- Vi är som en familj där alla känner alla. Med omkring åtta mässor om året känns det som att vi är ”on the road”. Vi är ett väl inarbetat team både vi som jobbar med mässan och de som medverkar som utställare. Det är trivsamt och trevligt för alla, en skön stämning och det finns plats för ett eller annat garv.

Faktaruta
21-22 september, Malmö Mässan
5-6 oktober, Svenska Mässan i Göteborg
26-27 okt Wanha Satama i Helsingfors.
2014
1-2 februari, Stockholm
22-23 februari, Göteborg
15-16 mars, Malmö