Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

Málaga: Bil -och flygmuseum - mode och bröllop!

Visste ni att det finns ett flygmuseum vid Málaga flygplats? Och att den gamla tobaksfabriken inne i stan har ett bilmuseum?


Väl värt ett besök är det fina flygmuseet som ligger bakom San Miguel  fabriken. I den gamla flygterminalen som var i bruk fram till mitten av 60-talet förs man verkligen tillbaka i tiden. 
Utomhus står ett gammalt SAS plan numera målat i finska KAR-Airs dekor och ni kan prova på att sitta i cockpit på en DC-9.

Här finns massor att se, gamla uniformer, flyginstrument, motorer, tidiga flygplan och mycket mera. En knallgul SAAB, en fd "Follow me", är parkerad på gården. Entrén är gratis men skänk gärna en peng på vägen ut då museet drivs ideellt.

Museet är öppet tis - lör 10 - 14 samt tis 17 - 20. Läs mer på www.aeroplaza.org.

Ett intressant utflyktsmål på Costa del Sol hittar du i den gamla tobaksfabriken i Málaga nämligen Museo Automovil Malaga. På 6.000 m2 finns närmare 100 bilar, från den äldsta, en Winner daterad 1898 till solenergibilen från 2010.

Man visar även mode med flotta vintage klänningar och 300 hattar från mitten av 1900-talet då hatt spelade en stor roll i modet. Nytt för i år är ett "wedding palace" a la Las Vegas.

Bilmuseet ligger nära strandpromendan i Malaga och har öppet 10 - 19, tisdag - söndag. All info finns på www.museoautomovilmalaga.com