Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

Nya vinpriser till Pedro Ximénez de Montilla – Moriles

Bodegas Robles har nyligen mottagit olika internationella erkännanden för sin Pedro Ximénez Biológico Piedra Luenga i Mundus Vini i Tyskland, Vin och spritmästerskapet i Storbritannien och Bio Divino i Italien i de olika kategorierna sött vin respektive likörer.


Av Elin Petersson

Silvermedaljen till Pedro Ximénez Piedra Luenga Bio 2004 är den viktigaste tävlingen för konventionella viner i Tyskland, Mundus Vini, och avhölls i Neustadt där mer än 4.300 viner från 31 olika länder presenterades. Tävlingen sponsrades av det internationella vingårds- och vinkontoret, världsorganisationen för stora vintävlingar samt internationella vinkännar (enolog) förbundet.

Största tävlingen
Samtidigt har bodegan också blivit belönad med silvermedalj och utnämningen bästa vinet i sin kategori under vin- och spritmästerskapet i Storbritannien, den största vintävlingen i hela världen och där man utöver en noggrann sensorisk analys också genomför en viktig mikrobiologisk analys och en teknisk analys av alla deltagande viner.
I denna upplaga 2005 presenterades fler än 5000 viner från mer än 50 länder från hela världen och där en Pedro Ximénez Biológico från Montilla Moriles har åstadkommit ett välförtjänt pris utöver att vinet dessutom blev valt till det bästa vinet i sin kategori under denna upplaga år 2005.

Internationella marknaden
I Italien har bodegan blivit förtjänt en speciell utmärkelse (82 poäng) i tävlingen Bio Divino där de tävlade mot de bästa ekologiska vinerna i Italien som kommer från ekologiskt jordbruk.
För Bodegas Robles, som Svenska Magasinet uppmärksammat flera gånger, är detta ännu ett bevis på betydelsen som Pedro Ximénez vinerna börjar få på de internationella marknaderna, i synnerhet när dessa viners kvalité utmärker sig i det stora utbudet av viner som i dagsläget produceras i hela världen.
Med mottagandet av dessa senaste utmärkelserna läggs de nu till resten av de priser som redan mottagits under detta år: Stora guldpriset i Vinitaly 2005, Stora guldpriset i Vialies 2005, Guld i Bryssel 2005, Guld i Ecoracimos 2005, Silver i Biofach 2005 och erkännande som bästa vin med ursprungsbeteckning Montilla Moriles. Bodegas Robles kan nu bekräfta att deras Pedro Ximénez är de mest premierade vinerna i Europa under detta år 2005.
Läs mer på:
http://www.mundusvini.de
http://www.iwsc.net