Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

Maria Staaf, butiksägare vid Camas Nordicas.

-Våra kunder vill inte göra avkall på en skön sängmiljö trots att de flyttat till Spanien, säger Maria Staaf vid Camas Nordicas
-Våra kunder vill inte göra avkall på en skön sängmiljö trots att de flyttat till Spanien, säger Maria Staaf vid Camas Nordicas
Sover du gott? -Oja, jag sover jättegott, jag har en skön säng att sova i…


Av Ola Josefsson

Hur viktig är sängmiljön för att sova gott?
-Den är mycket viktig. Fler och fler inser hur viktig och bra sängen liksom miljön är som vi sover i. I vårt stressade liv är det viktigt att sängmiljön är både avstressande och lugn, det ska vara en plats att koppla av.

Vad är det första dina kunder önskar när de ska köpa säng?
-Allt fler efterfrågar en god och hög kvalitet. Men det handlar också om hygien, att sängkläder och madrasser ska kunna tvättas. Våra kunder frågar också efter riktigt sköna bomullslakan.

Vad kännetecknar en bra säng?
-Rent allmänt kan man säga att sängen ska anpassas efter kroppen. En bra säng ska ha en zonindelat fjädersystem som gör att den är lite mjukare vid skuldror och höfter. Den ska även kännas sval.
-Priset bör inte vara skyhögt så att man svimmar…du ska inte behöva slänga ut stora summor pengar för att du ska sova gott.

I november har Camas Nordicas funnits på kusten i fyra år, vilka kunder har ni?
-Eftersom vi uteslutande har skandinaviska produkter inom sängar och sängkläder är många av våra kunder från de nordiska länderna. Nöjda kunder är den bästa reklamen. Försäljningen ökar för varje år och i våras öppnade vi en butik mellan San Pedro och Marbella. Sedan tidigare har vi en butik vid feriaplatsen i Fuengirola.
-Våra kunder vill inte göra avkall på en skön sängmiljö trots att de flyttat till Spanien.


Viste du att…
…en ny sängkultur har gjort sitt intåg på den spanska sängmarknaden. Enbart på Solkusten finns ett flertal skandinaviska sängbutiker som exempelvis Camas Nordicas, Carma beds, Duxiana och Jensen.
…alla inte föredrar duntäcke. Allergi kan vara ett problem, varför många föredrar polyester vilket är billigare och lätt att tvätta.
…spanjorerna anser att svenska sängar är för stora. Ja, du läste rätt. Storleken på de svenska sängarna gör det svårt med möbleringen i de spanska hemmen. Vi svenskar är vana vid en sängbredd på 1,80. För spanjorer kan den ligga mellan 1,35 och 1,50.
…många väljer en reglerbar säng. Dålig hälsa gör att du vill ha fötterna i ett högre läge, eller så vill du se på tv eller läsa. Med hjälp av en fjärrkontroll reglerar du höjden under huvud/fötter.