Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

Paseon och stranden som fitnesscenter

Paseon, strandpromenaden och playan ligger inbjudande och nära till hands. Dessutom är det kustens bästa träningscenter. Dessutom är det gratis och socialt


Av Linda Flood

Jag kallar det för friluftsmotion. Favoritsysselsättningen är att sätta på sig rullskridskorna och ta en tur längs strandpromenaden. Estepona, Torre del Mar, Marbella och Fuengirola har kustens bästa promenader.

Ovant från början
Att åka rullskridskor kan kännas lite ovant från början, men har du provat på att åka skridskor sedan tidigare, känns stilen igen. Användning av hjälm och armbågsskydd är ett tips.
Ett par bra rullskridskor kan köpas för dryga femtiolappen euro på de flesta större sportaffärer. Sedan är det bara att ge sig ut.

Snygga ben
Det bästa med att åka rullskridskor är att det ger motion och bra syreupptagning, beroende på tempo. Sedan är det alltid kul och fint med snygga ben och en fast rumpa. Det får du av att åka rullskridskor.
För mer avancerade åkare finns streethockey eller massor av tekniska övningar. Kanske lite slalomåkning mellan några flaskor, bromsträning eller baklängesåkning.

Powerwalk

För er som är lite fegare finns det andra motionssätt. Med ett par bra walkingskor och stavar kan powerwalk eller nordic walking utövas helt riskfritt. Med stora steg- och armtag används kroppen mer och uthålligheten blir bättre.
Eller strunta i stavarna och ta en klassisk joggingtur. Här kan metoden varieras för att ge bästa resultat. Att jogga sakta bränner mer fett men bygger mindre muskler och ger en sämre syreupptagning.
Intervallträning där du springer ett par hundra meter i lugn stil och sedan ett par hundra meter så fort du kan ger bästa konditionen.

Bättre motstånd
Det allra bästa är att springa på stranden eftersom sanden ger ett bättre motstånd och du minskar risken att få förslitningsskador. Eller spring i vattenbrynet om du vill ha mer motstånd.
Tänk på att motion ger dig ett bättre immunförsvar, en bättre nattsömn och gör dig mindre stressad.
Motion är aldrig ett tvång, bara något kul och nyttigt!Utnyttja Sydspaniens milda vinterklimat med en joggingtur på paseon
Utnyttja Sydspaniens milda vinterklimat med en joggingtur på paseon