Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

Magna café lyfter golfdalen

Den till hälften svenskägda restaurangen Magna café i Nueva Andalucia vill förutom sitt internationella kök erbjuda företagsaktiviteter i samband med golf. Vår idé är att erbjuda företagsaktiviteter, golf och en god middag, ett evenemang som inte ska ta allt för lång tid, tillägger Styrbjörn Holm, svensk delägare


Av Ola Josefsson

Ordet golfrestaurang vill Styrbjörn Holm inte ta i sin mun. I stället beskriver han Magna café som ett internationellt kök med en och annan omgjord svensk läckerhet.
Å andra sidan känns livet rätt så behagligt när man sitter på terrassen vid Magna café, njuter av utsikten över Medelhavet och följer inspelen på nians green. Jo, golfen känns väldigt nära på Magna café.

Företagsgolf
Golfbanan ska vara en trevligt utmanande niohålare, sägs det. Jag har inte spelat den än, men tänker göra det inom kort.
-Vår idé är att erbjuda företagsaktiviteter, golf och en god middag, ett evenemang som inte ska ta allt för lång tid, tillägger Styrbjörn.
Säg att du som företagare vill bjuda dina kunder på företagsgolf med en efterföljande middag. En 18-hålare plus middag så har hela dagen runnit iväg. Men en ”snabb” niohålare med middag känns mer lagom.

Alternativ
-Dessutom skapas det fina möjligheter för traktens unga generation att börja spela golf. De flesta golfbanor i golfdalen är relativt dyra. Magna är ett komplement och alternativ, menar Styrbjörn och nämner skolor som King College, Aloha och Calpe utöver alla andra skolor.
-Framtiden är ljus för Magna.
Restaurangbranschen på kusten är en av de tuffaste. Som ägare är det inget vanligt nio till fem jobb precis. Och som fyrabarnspappa blir det inte enklare.
-Jag har en stark fru, säger Styrbjörn och skrattar. Nej, skämt åsido, det är ett otroligt trevligt jobb. Här på Solkusten blir du lätt förknippad med rörelsen, träffar mycket folk, hälsar på kunder och skapar relationer.

Sex anställda svenskar
Styrbjörn Holm, 40 år, är delägare i restaurang Magna Café tillsammans med golfbanans ägare. Här finns ett tjugotal anställda varav sex är svenskar. Styrbjörn har sedan 16-årsåldern arbetat inom restaurang och kök. Han beskriver sig själv som en regelbunden Solkustbesökare. Det föll sig naturligt att bosätta sig på kusten till slut.
-Magna café är en öppen restaurang för alla, och det har börjat riktigt bra, vi känner oss nästan lite fyrkantiga efter allt arbete sedan vi öppnade den 1 augusti.

Carpaccio
Styrbjörn och kökschefen, som är delägare och ryss men senast kommer från Lettland, har känt varandra i många år. Menyn, är på de större språken samt svenska, och på den hittar man läckerheter som carpaccio, antingen som oxfilé eller en kombination av lax och tonfisk med rosépeppar med valnötsolja.
-Vi gör inte avkall på kvaliteten. Antingen det handlar om lammkött från Nya Zeeland, nötkött från Sydamerika eller viner. Samtidigt försöker vi ligga på en rimlig prisnivå.

75 rätter
För att överleva så måste vi helt enkelt bjuda till. Våra kunder är väl bevandrade i mat och dryck, och efter det sätter vi vår standard, förklarar Styrbjörn som själv har satt ihop menyn som innehåller cirka 75 rätter.
Som besökare känns det som att ägarkonstruktionen borgar för att Magna-projektet kan gå vägen. I närheten ligger en stort bostadskomplex där samtliga lägenheter är sålda. Lägg till golfbana och en restaurang som siktar högt, så kan man konstatera att Nueva Andalucia tar ytterligare ett kliv framåt som attraktivt område.Magna café är en öppen restaurang för alla, och det har börjat riktigt bra, säger svenske delägaren Styrbjörn Holm
Magna café är en öppen restaurang för alla, och det har börjat riktigt bra, säger svenske delägaren Styrbjörn Holm