Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

Kära Läsare

Det är underbart att få feedback på det arbete vi gör med magasinet.


Av Katarina Lindevall

I februarinumret hade vi en artikel om Triple A som är en organisation som tar hand om övergivna djur. En kvinna som precis fyllt 30 år hade läst artikeln och hade istället för födelsedagspresenter önskat sig hundmat av god kvalitet. 10 st 20 kg säckar kom hon med fick vi berättat för oss av Triple A. Är inte det fantastiskt! Vilken tjej!
 
Vi blir ofta kontaktade av svensk media i Sverige, vilket är jätteroligt och den här månaden var vår journalist Ola Josefsson med i P3 för att kommentera det spanska kungahuset.
 
On Tour fortsätter och i detta nummer skriver vi om Marbella som är utnämnt till den näst grönaste staden i Europa efter Norrköping. Jag var ute och fotade inför den här artikeln och det finns otroligt mycket parker och grönområden. För att inte nämna hur flitigt dom planterar blommor året runt i stadens rabatter.
 
Det var en fantastisk känsla att uppleva Marbella genom linsen av min kamera. När man fotograferar med ett syfte eller slutmål upptäcker man så mycket som man annars helt enkelt inte ser. Det är som att bli kär på nytt, jag gick bara runt och mös och njöt av hur vackert det är och hur härligt det är att våren äntligen är här. 
 
Vidare rapporterar vår vinskribent Morgan Skantz från Mallorca där han smakar ekologiskt vin. Lagom till Europvision Song Contest har vi intervjuat Anders Berglund som har varit med hela 29 gånger i melodifestivalen. Han tycker att det har blivit ett artificiellt evenemang men det är trots allt miljoner svenskar som tittar. 
 
Sist men inte minst vill jag önska flyttfåglarna en trevlig sommar då dom så sakteliga beger sig till Sverige för att njuta av den kommande svenska sommaren. Vi som stannar kvar i Spanien ser fram emot att tillbringa sommaren med såväl nya som gamla ansikten. 
 
Trevlig läsning!