Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

Kyrkans traditionella påskbasar lockade besökare

Svenska Kyrkans traditionella påskbasar i Fuengirola lockade drygt 200 besökare. I strålande vårväder samlades påskfirarna for att köpa lotter, dricka kaffe och äta svenska smörgåsar. Påskborden lockade med hemvävda och broderade prydnader och Arne Präst och Tjärvar höll i trådarna. Fuengirola televisionen kom och spelade in aktiviteten.


Av Carin Simon och Birgitta Lönegren Terpstra 

Flera glada vinnare kunde hämta ut priser efter dragningen i solskenet på terassen och många avslutade sitt besök med svenskt kaffe och den traditionsrika kanelbullen.

Svenska Kyrkan i Fuengirola har under våren lockat överraskande många besökare och de som arbetar frivilligt har ständigt att göra med att ta emot besökare och locka nya medlemmar - vilket kostar 35 euros per ar och per person - medlemasavgifter som bidrar starkt till att kyrkan och samlingsplatsen kan överleva.

 

 

I början på mars hade den frivilliga medarbetargruppen i svenska kyrkan ett möte, där praktiska frågor beträffande arbetsuppgifterna diskuterades. Kyrkorådet tackade alla, ca. 20 personer, som frivilligt ställer upp för att hålla igång verksamheten i kyrkan.

Olika praktiska frågor togs upp och flera goda förslag presenterades. Alex Westin, som är ansvarig för ekonomin, framhöll att helst skulle det behövas dubbelt så många frivilliga, men att de som lägger ner en stor del av sin tid på att hjälpa kyrkan att fortleva är värda ett stort tack!

Efter mötet bjöds de närvarande på en fantastiskt god middag och alla fick tillfälle att fylla i ett formulär, där de talade om vad de kunde vara behjälpliga med i fortsättningen. En trevlig och innehållsrik kväll som gav bra information om den nuvarande situationen i kyrkan.Ann-Britt Ödman, Desiree Arctaedius, Tjälvar Åslund, Alex Westin, Anna Frostin, Carin Simon, Birgit Gumaelius, och Anssi Lakomaa. Saknas gör Bodil Aslaksen.
Ann-Britt Ödman, Desiree Arctaedius, Tjälvar Åslund, Alex Westin, Anna Frostin, Carin Simon, Birgit Gumaelius, och Anssi Lakomaa. Saknas gör Bodil Aslaksen.