Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

Italienskt kaffe på svenska i Almuñécar

Caffé Italiano
Caffé Italiano
Första kyliga morgonen i Almuñecar styr jag stegen mot Caffé Italiano. Värmen slår emot mig när jag öppnar dörren och möts av ett mummel av röster som hälsar ”buen día”.


Av Ann-Catrin Malmlöf

 

Andrea lyser upp i ett glatt ”Välkommen tillbaka”. Allt är sig likt. Vid fönsterbordet sitter två hantverkare med mobilerna i högsta hugg. Runt disken trängs lokala affärsidkare som tagit ledigt en stund från sin möbelaffär eller frukthandel, en mopedreparatör som tagit fikarast från verkstaden runt hörnet, en mamma eller mormor som lämnat barn vid skolan i närheten.

Här kan jag ta del av stadens puls och diskutera eller bara lyssna till dagens heta frågor över en cappuccino som tillagats av utvalda råvaror och med kärlek till kaffet. Andrea som är italienare talar förutom spanska och engelska även svenska, han var bosatt i Sverige en tid. En morgon diskuterade vi den stora katastrofen i Herradura på 1500-talet.

 

Jag hade varit i Kulturhuset kvällen innan när en roman som utgick från denna händelse presenterades och undrade över detta.  Det blev genast en livlig diskussion och en man berättade om hur havsbottnen där utanför såg ut. Han hade dykt där och hittat gamla föremål. Andrea hämtade en historiebok som också behandlade det temat men menade att någon borde skriva om nutidshistorien. Det lär vara många kända personer som övervintrat i Almuñecar genom åren.

Ni hittar det bästa kaffet i Almuñecar på Calle Cariñena, parallellgata till Av. Juan Carlos 1, nära hotell Bahia Almuñecar.

 

 

 

 Innehavaren och kaffemästaren Andrea
Innehavaren och kaffemästaren Andrea