Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

Ett golfeldorado

La Cala Resort är en jätteanläggning som saknar motstycke på Solkusten
La Cala Resort är en jätteanläggning som saknar motstycke på Solkusten
La Cala Resort - golfanläggningen som klänger utmed kullarna i Mijas kommun är Solkustens största.


Av Ola Josefsson

Den började byggas i slutet på 1980-talet. 1991 öppnade södra banan, den som från och med i år heter Asia. Året efter, 1992, öppnade norra banan som nu går under namnet Ameríca. Och i år invigdes bana nummer tre, Europa.
-Men det blir inte fler banor, det blir bara bostäder i fortsättningen, säger Ana Nyblom, grupp- och evenemangsansvarig vid La Cala Resort.

98 procents beläggning
Den som tror att La Cala har bundit ris åt egen rygg, samtidigt som vissa golfbanor på kusten ser antalet green fee-gäster sjunka, tror fel. I stället satsar man sig ur krisen.
-Just nu har vi 98 procents beläggning på våra tre banor, säger en nöjd Ana Nyblom.
Och satsningen lär fortsätta. Klubbhuset har fräschats upp, samtidigt fortsätter renoveringen.
-Nästa år står en Spa-avdelning på 1.300 kvadratmeter färdig. Och vi investerar i nya golfbilar, tillägger Ana.

Kvalskola
Som vi tidigare har berättat står La Cala som arrangör för damernas kvalskola till Europatouren. Tävlingen spelas mellan den 16 och 19 november, då har 30 spelare fått det åtråvärda ET-kortet.
-Vi tycker det här är jättekul. Herrarnas kvalskola har avgjorts på San Roque ett antal gånger, men nu är det första gången damernas motsvarighet kommer till Solkusten.
Den 23 november spelas ”first lady pro-am Costa del Sol”, och det är precis vad det låter. En Pro-am för endast damer, den första av sitt slag på Solkusten med 90 deltagare.

”Valle del golf”
La Cala Resort är en jätteanläggning som saknar motstycke på Solkusten. Det är också en av anledningarna till varför Mijas kommun också kan flytta fram sina positioner som golfkommun.
Kommunen har tagit fram ”Valle del Golf” som arbetsnamn i marknadsföringssyften, och tar på så vis upp kampen med golfdalen i Nueva Andalucia.

Fotbollsläger
Flera nya golfbanor är på gång i Solkustens nya golfdal. Niohålsslingan La Noria, Calanova med 18 hål, Chaparall återinvigs i höst samtidigt som La Manzanilla är nästa stora projekt med 18 hål. Den som tror att golfsporten är på tillbakagång bör besöka Mijas.
På La Cala Resort finns konferensmöjligheter. Här finns fotbollsplan varför även fotbollsklubbor har börjat lägga sitt träningsläger vid La Cala. Under sommaren besöktes anläggningen av otaliga barnfamiljer. Vid Golf Academy satsas det på ungdomar och elitträning där lovande spelare erbjuds gratislektioner.Just nu har vi 98 procents beläggning på våra tre banor, säger en nöjd Ana Nyblom
Just nu har vi 98 procents beläggning på våra tre banor, säger en nöjd Ana Nyblom