Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

Norrman tackar Helicopteros Sanitarios

En 75-årig norrman har med hjälp av Helicopteros Sanitarios och Dr Sanz, genomgått en framgångsrik operation här i Spanien, skriver tidningen Sur in English den 15 februari


 

Torbjörn Eide, som är en pensionerad tidningsreporter, har bott i El Faro, Mijas Costa de senaste 20 åren. När Torbjörn drabbades av ett vattenbråck intill sina testiklar, åkte han hem till Norge för behandling.

På en av de bästa privatklinikerna i Norge upplystes han om att p g a medicinering efter en stroke förra året, ville inte läkarna riskera en operation vilken de menade kunde vara livshotande. Den lösning de föreslog var dränering av bråcket, vilket inte är en permanent lösning och antagligen borde göras 6 gånger per år. Torbjorn återvände till Solkusten modfälld och med fortsatt stora obehag av sitt tillstånd.

Han kontaktade Helicopteros Sanitarios och fick träffa Dr Sanz och förklarade för denne sin sjukdomshistoria. Dr Sanz svarade att han visst kunde opereras och att Torbjorn inte heller skulle behöva några återbesök. Torbjorn skickades hem med en annan medicin än den han hittills tagit efter sin stroke.

Efter sju dagar och med bråcket mer vattenfyllt än någonsin, lades han in för operation. Två timmar senare vaknade Torbjorn efter en framgångsrik operation. “Jag är så tacksam för Dr Sanz och teamet av sjuksköterskor som gett mig tillbaka ett normalt liv”.

Enligt Torbjorn tror många norrmän att i Norge finns världens bästa sjukvård men han menar att Spanien kan mycket bättre. Kontakta Gunilla på tel 638 843 693 eller maila gunilla@helicopterossanitarios.com för upplysningar om medlemskap i Helicopteros Sanitarios.