Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

Kära Läsare

I slutet på februari var jag på fastighetsmässan i Göteborg för att representera Svenska Magasinet och vår systertidning Spañien Magasinet.


Av Katarina Lindevall

Det var minst sagt full fart och våra tidningar delades ut till höger och vänster. Aldrig har det varit en sådan välbesökt mässa i Göteborg som slog besöksrekord i år. Den 21-24 mars finns Svenska Magasinet även på turistmässan i Göteborg, kom och snacka Spanien med oss där också vet ja!

Under min sverigevistelse märkte jag för första gången att det verkligen var länge sedan jag bodde i Sverige. Små saker som gör att man inser att man inte är riktigt hemma i Sverige längre. Att ta spårvagnen är inte en självklarhet längre då biljettsystemet ändrats och känns omöjligt att förstå sig på. I mataffärerna skannar man sina varor allt eftersom man handlar. Det vågade jag mig aldrig på. Posten finns inte längre och banken tar inga kontanter!? Till råga på allt har det införts trängselskatt i Göteborg.

Jag vet att detta funnits länge i Stockholm man jag blev helt chockad. Jag är för miljön och kommunaltrafik och mindre bilkörande men betalas det inte tillräckligt med skatt i Sverige redan? För att inte tala om parkeringsavgifterna i stan! Hiskeliga!! Tre minuter sen och man åker på böter. Det är annat här i Spanien där man kan dra benen efter sig i en kvart och är det så att man har fått en parkeringsbot kan man lösa ut den för bara 3 euro den närmsta halvtimmen. Både rimligt och mänskligt tycker jag.

Sedan är ju inte spanjorerna mycket bättre. I Olas krönika ”Spanien just nu” skriver han om svarta pengar och bedrägerier i Spanien. Kan ni tänka er att det spanska basketguldlaget för mentalt funktionsnedsatta skickade fullt friska idrottsmän till Paralympics i Sydney 2000 för att snärja till sig sponsorer?? Det är inte riktigt klokt hur ett helt lag kan komma överens om att genomföra ett sådant bedrägeri.

Nog om detta. Vi har ett fullsmockat nummer även denna gång. Benalmádena, Coín, krisen i Spanien och djupdykning in i föreningslivet här på kusten och mycket mycket mer... 

Trevlig läsning och glad påsk!