Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

När behöver hundar använda munkorg?

Lagen kan vara olika från stad till stad. Men generellt sett är det potensiellt farliga hundar eller vissa raser som befinner sig i riskgruppen. I vissa städer måste hundar som överstiger en utsatt vikt också bära munkavel. Jag rekommendearar att du frågar på kommunhuset i din hemstad för att veta vad som gäller där du bor.


 

 

Av Gerardo Valencia, Controlcan Marbella

Hur vet du hur mycket träning din hund behöver?

Alla hundar behöver träning. Hur mycket, beror på hundens ras och storlek. Om du bor i lägenhet bör du ta ut din hund tre gånger per dag. Om du bor i hus och har en trädgård, kan 1-2 gånger räcka, helst tre gånger. Din hund behöver gå på promenader även om du har en bakgård där den kan springa lös. Hundar behöver omväxling, nya lukter, nya ansikten och nya platser. Om din hund inte känner sig tillfredställd med den träning den får utvecklar den ofta problematiska beteenden.

Hur kan du vara säker på att din hund får i sig den näring den behöver?

Läs innehållsförteckningen på hundmaten, och försök att välja mat som har en bra kvalitet. Var noggrann med att ge din hund så mycket mat som är uträknat på hundmatspåsen beroende på ras eller storlek. Vanligtvis märker du på din hund om den inte får is sig tillräckligt med näringsrik mat. Fråga din veterinär om du är osäker.