Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

Kära Läsare

Den ekonomiska krisen skrivs det om och diskuteras i all oändlighet. Konsekvenserna är som vi alla vet många och människor blir mer och mer desperata. Så till den milda grad att en väninna till mig blev brutalt rånad och misshandlad för ett par veckor sedan på paseon i Marbella när hon skulle ta ut pengar till taxi, två minuter från min lägenhet. Med avsparkat lårben och blåslagen lämnades hon mitt i gatan en lördagskväll. De brutala rånarna kom över 20 euro och en iphone...


Jag som säkert många andra har vaggats in i tron om att vi är helt trygga i Marbella. Det händer inget här tror vi och själv har jag väl ¨lullat¨ hem många sena kvällar utan en tanke på att bli överfallen.

Om det är den ekonomiska krisen eller ej som bidrar till detta våld är svårt att säga. Men en sak är säker och det är att man aldrig ska ta för givet att man är säker var man än är. Då menar jag inte att man ska vara paranoid, men definitivt mer försiktig.

I och med denna händelse som varit på mångas läppar de senaste veckorna har jag hört den ena rånhistorien efter den andra. Media har tack och lov lyft fram min väninnas överfall. Helsidesartikel i Diaro Sur, Sur in English samt Nationell tv som intervjuat henne. Jag hoppas att detta kommer att leda till högre säkerhet i form av patrullerande poliser och fler kameror uppsatta i utsatta områden. Vad kan vi själva göra under tiden, tja... Inte gå hem ensam på kvällen och undvika att ta ut pengar på bankomater nattetid. Läs mer om händelsen på sida 8.

Till något mer positivt har vi ett reportage om Triple A som gör ett fantastiskt jobb mycket tack vare sina volontärer. Kanske det finns något som du känner att du vill bidra med. Jag adopterade min hund därifrån i somras och det har varit min lycka sen dess.

Trevlig läsning!