Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

”Flyg, flexibilitet och res när du vill”

Lågprisflyg i kombination med nordiska bussbolag har öppnat upp ett individuellt resande som påminner lite om gamla tiders charter. Till Costa Tropical och Almuñécar organiserar ett tiotal bolag resor från Norden. Ett av dem är Res med Göran som Svenska Magasinet har träffat.


 

Av Ola Josefsson

Göran Sundqvists far startade ett bussbolag på Åland redan 1942. Som mest 15 bussar innan bolaget 2005 såldes till Viking Line. Sedan startade Göran ett nytt mindre bolag under namnet Res med Göran med resenärer från Åland, Helsingfors, Stockholmsområdet och platser varifrån Norwegian flyger.
 
- Det är min stora huvudsyssla och mellan december och mars finns jag på plats i Almuñécar och tar emot resenärer som kommer med flyg till Málaga flygplats, berättar Göran.
 
”Flyg, flexibilitet och res när du vill” är Görans ordspråk.
- Lågprisflygen har öppnat upp en spännande marknad. Jag använder mig av Norwegian och resenärerna stannar mellan allt från två till tio veckor.
 
Göran har kört på Spanien sedan 1980-talet och var bland de första. Göran är känd för att ta hand om sina resenärer och använder sig av moderna hotell som Bahia Almuñécar som har uppvärmd pool på åttonde våningen. Pålästa inhyrda guider finns på plats med spännande dagsutflykter till Córdoba. Granada, Nerjagrottorna, Málaga, Ronda och vinprovning i byn Jete.
En av guiderna är Siv Ling som Svenska Magasinets läsare känner igen från Madrid -och Marockoresorna.
- Det är kul att se att gästerna trivs och är aktiva. Det ordnas boule, frågetävlingar, vandringar och mycket annat, berättar Göran som den här vintern räknar med runt tre tusen hotellnätter på Costa Tropical.
 
Och de flesta kommer tillbaka. De fasta kunderna är många och uppskattar den form av charter som har blivit ett mer individuellt resande – res när du vill.
 
 


”Lågprisflygen har öppnat upp en spännande marknad”, säger Göran Sundqvist här på playa Puerta del Mar i Almuñécar
”Lågprisflygen har öppnat upp en spännande marknad”, säger Göran Sundqvist här på playa Puerta del Mar i Almuñécar