Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

Vilka är de tre vanligaste misstagen som hundägare gör?

Det finns många misstag som är vanliga bland hundägare, men om jag måste välja de tre viktigaste tycker jag att det är:


Av Gerardo Valencia

1. Val av fel hund

De flesta väljer sin hund baserat på hur den ser ut, inte på hundens beteende. Detta är ett stort misstag. Den nya ägaren måste vara tillräckligt upplyst om hundens ras och och dess framavlade beteende och behov.

Det är viktigt att välja en hund som kan anpassa sig till din livsstil. Du kan inte ha en hund som behöver mycket träning och långa promenader om du inte själv lever en aktiv livsstil. En hund som inte får nog med träning leder till destruktiva beteenden.

2. Att inte sosialicera din hund med andra hundar och människor

Det är väldigt viktigt att du har en hund som uppför sig så väl att du kan ta med den överallt. Detta bör hunden lära sig redan som valp. Att socialisera  din hund tidigt gör att du i framtiden inte får problem i sociala situationer. Tyvärr överför många hundägare sina egna rädslor på sina hundar. I det mest allvarliga fallen av hundar som inte fungerar socialt bör du söka professionell hjälp, vilket leder mig till min sista punkt. 

3. Att inte söka professionell hjälp när du behöver det

Ett annat vanligt misstag är att ignorera din hunds dåliga beteende och inte fråga om hjälp. I många fall kan dessa beteenden redas ut på ett enkelt sätt, men om det inte tas om hand om kan situationen lätt leda till en mardrömssituation  som både kan bli kostsamt, riskabelt och tillslut så ohållbar att den inte går att reda upp.

En hundränare utvärderar i de flesta fall din hunds problem utan kostnad. Sedan görs en plan upp för att rehabilitera din hund. Vänta inte med att lösa problemen tills det är försent.

Behöver du en hundtränare? Kontakta Gerardo. Pratar engelska och spanska.

Gerardo Valencia 
Controlcan Marbella
Tf  658662635
e-post: gerardo@controlcan.com