Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

Nanna firar tio år med Citron

Svenskägda restaurangen Citron som ligger några stenkast från Picassos födelsehem vid La Plaza de la Merced i Málaga firar 10-års jubileum. Citron var en av pionjärerna när det gäller ”cross kitchen” i Málaga.


Bakom framgången ligger ett antal klassiker men även förmågan att utvecklas och förnya sig. Citron erbjuder exempelvis ett flertal glutenfria alternativ och tar in allt fler ekologiska produkter i sin matlagning. Det skriver restaurangen i ett pressmeddelande.

- Málaga är fantastiskt vackert under julen, boka in en dag med julshopping och avsluta den med vår julmeny, rekommenderar krögaren Nanna Tommola som driver Citron med buisness partnern Javier Jimenez Tejada.

Citron har förutom en prisvärd specialmeny för grupper, flera säsongsbetonade menyer under året, däribland San Valentin och så julen förstås! På årets julmeny, som består av förrätt, huvudrätt och efterrätt för 27 euro per person, finns bland annat smördegsbakelse med mousse av iberisk paté och blåbärssås samt en fläskfilégryta med russin, plommon och sött Málagavin.

- Citron har skapat en trend i Málaga, säger Nanna Tommola. Vi utgår ifrån lokala andalusiska produkter som vi blandar upp med internationella influenser. Vi har många stamkunder som kommer för klassikerna som varit med från start, samtidigt försöker vi ständigt lära oss nya saker och bli allt mer kreativa.

Ekologiska produkter ligger i tiden och Citron har också satsat på alternativ för glutenallergiker. Förutom risotto, woks, glutenfri brownie, med flera andra rätter, har Citron också glutenfri soja, öl och bröd. För Nanna är det dock inte enbart råvarorna som är viktiga för att bevara och höja kvaliteten.

- Lika viktig är den energi som uppstår i köket när vi tillreder maten, det måste vara bra stämning i köket. Musiken, känslan bland personalen, hur vi tar i produkterna, allt bildar en helhet som når ut till gästerna och får dem att må bra.

Nanna intresserar sig generellt för fysiskt och psykiskt välmående och försöker hela tiden utveckla Citrons koncept, går kurser och provar nya råvaror tillsammans med sin personal.

Atmosfären och mysfaktorn i lokalen är minst lika viktig och som en bonus utöver den varma hemtrevliga miljön, kan Citrons gäster just nu njuta av alster av Málagakonstnären Antonio Gallero.