Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

Djurspalten

Gerardo Valencia har många års erfarenhet som hundtränare på Costa del Sol.


Förutom klassisk hundträning, ägnar sig Gerardo åt hundar med beteendestörningar och har som specialité, behandling och återanpassning av missskötta hundar. Omskolning är många gånger det enda sättet för hunden att hitta ett nytt hem och Gerardo alternerar sitt professionella arbete med frivilligt arbete hos de olika hundskyddsföreningarna längs kusten.

Gerardo använder positiv träning d v s belöning när hunden uppför sig positivt. Han motsätter sig bestraffning vilket skapar en större förståelse och harmoni mellan ägare och hund.

Ett råd till alla hundägare är, att om ni ser en förändring i beteendet hos er hund, sök då hjälp på en gång. Ju längre tiden går desto svårare blir det att korrigera ett problem. Bristfälligt beteende som inte korrigeras i tid, kan vara början på en lång rad av missförstånd och negativa reaktioner mellan ägare och hund. I de värsta fallen slutar det med att hunden avlivas eller överges.

 

 

Den lämnas in till en hundgård bara för att “nu orkar jag inte längre”. Många gånger beror detta på att hundägaren inte har kunskap om eller förstår sina hundar. En orsak till att många spanska hundskyddsföreningar är fulla till bristningsgräns med missförstådda hundar som har svårt att samleva med människor och/eller andra hundar. Aggressivitet eller extrem skygghet är beteenden som endast botas med stort tålamod och hängivenhet.

En hund behöver kärlek men också rutiner, lek, motion, disciplin, arbete och framför allt en slags undergivenhet. Att dess ägare tar förståndiga beslut för att hunden ska kunna leva i harmoni.

Gerardo tränar inga hundar på distans, man kan inte lämna honom sin ouppfostrade hund och få tillbaka en perfekt tränad hund. Först görs en utvärdering av hundens beteende och orsakerna till problemen. Sedan påbörjas utbildningen av både hund och husse, så att de lär sig att förstå varandra bättre. Det är viktigt att hundägaren kan vidareutbilda och guida sin egen hund, med hundtränarens hjälp och hans vakande öga.

Behöver du hjälp med din hund. Kontakta Gerardo på tel 658 662 635 eller maila gerardo@controlcan.com